BÖRS: must reede USA börsil

Mait Jüriado 28. november 2008, 15:28

Indeksfutuurid näitavad protsendi
jagu miinust. Kalkun veel seedib.

Täna kaubeldakse Wall Streetil tänupühade järgselt kuni kella kaheksani meie aja järgi. Tänane päev ei tõota tulla väga liikuv ning erilist tähtsust liikumise suunale panna ei maksaks, kuna paljud turuosalised ning kauplejad on läinud pikale puhkusele. Tavapärane turuolukord naaseb turgudele jälle esmaspäeval. Muutused futuurides ei prognoosi alati adekvaatset liikumist aktsiahindades peale turu avanemist.

Täna ei avalikustata ka ühtegi USA tähtsamat majandusnäitajat.

Täna algab USAs ka "Black Friday", mis juhatab sisse pühadehooaja ostuperioodi. Paljud analüütikud prognoosivad jaemüüjatele raskeid aegu ning isegi 50%-lised allahindlused, mis küll võivad kassajärjekordi pikendada, ei aita jaemüüjate kasumeid kasvatada.

Kolmapäev oli USA aktsiaturgudel aga neljas järjestikune tõusupäev. Nelja päevaga on Dow Jones tööstuskeskmine tõusnud 15,5%, S P 500 tervenisti 17,44%. See on ka suurim nelja päevane järjestikune rekordtulemus peale 1932. aasta augustikuud. Rekordilisele kukkumisele on järgnenud ka vääriline rekordiline tõus.

Euroopa aktsiaturud täna keskmiselt paari protsendi jagu taganenud. Londoni FTSE 100 -0,43%, Saksamaa DAX -1,7, Prantsusmaa CAC 40 -1,8%, Soome OMX -1,63%, Rootsi OMX -1,67%, Venemaa Micex -2,28%, RTS -3,22%.

Aktsiaturud Aasias tõusid, Hiina ujub ikka vastuvoolu. Jaapani Nikkei +1,66%. Hongkongi Hang Seng +2,48%. Hiina SSC Composite -2,44%. Taiwan Taiex Indeks +0,15%.

Nafta hind on USAs elektroonilisel kauplemisel 1,36% järgi andnud ning kaupleb NYMEXil 53,7 dollari juures barrel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. December 2008, 15:52
Otsi:

Ava täpsem otsing