Starmani kvartalikasum kasvas kolmandiku võrra

01. detsember 2008, 11:25

Starmani kolmanda kvartali puhaskasum
ulatus 11,8 miljoni kroonini, mida on 38 protsenti enam kui mullu samal
ajal.

Telekomifirma sõnul toetasid häid tulemusi pikaajaline tegevus traditsiooniliste teenuste (kaabeltelevisioon ja internet) osas, kus mahtude ja tulususe poolel saavutati ajaloo parimad tulemused. Kasumile avaldas negatiivset mõju aga algfaasis olev digitaaltelevisiooniteenus ZuumTV, mis on aasta esimese üheksa kuu jooksul kahandanud kulumieelset ärikasumit (EBITDA) 21 mln krooni võrra.

Starmani käive kasvas kolmandas kvartalis 31%, ulatudes 91,2 miljoni kroonini.

Aasta esimese 9 kuu kokkuvõttes on Starmani käive võrreldes 2007.. aastaga kosunud veerandi võrra ja jõudnud 257,4 miljoni kroonini. Sama perioodi puhaskasum vajus aga 25,4 miljoni kroonini, mida on 14 protsendi võrra vähem kui aasta eest.
9 kuu kasum jäi madalamaks seetõttu, et teises kvartalis kandis Starman seonduvalt juhatuse liikmetele väljastatud ja tühistatud aktsiaoptsioonidele 13 miljoni krooni ulatuses erakorralist finantskulu.

Hetkel kuulub 71,7% Starmani aktsiapakist finantsinvestorite konsortsiumile Bancroft Private Equity. Telekomifirma sõnul taotleb suuromanik lähitulevikus nähtavasti aktsiate noteerimise lõpetamist Tallinna börsil.

Eelmise aasta novembris toimunud ülevõtmispakkumise käigus omandas fond 11% Starmani aktsiatest, hinnaga 5,75 eurot (89,97 krooni) aktsia kohta. Selle aasta oktoobris müüsid kaks eestlasest Starmani suuromanikku Peeter Kern ja Indrek Kuivallik fondile sama hinnaga 6,5% telekomifirma aktsiatest.

Starmani aktsia maksab hetkel Tallinna börsil 48,66 krooni (3,11 eurot).

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. December 2008, 11:25
Otsi:

Ava täpsem otsing