Inimestel pole raha arveid maksta

12. detsember 2008, 09:19

Korteriühistute esimehed näevad üha enam
vaeva võlglastelt raha saamisega. Inimeste häda on aknast näha: kõigepealt
vahetatakse kallis auto odavama vastu, seejärel kolitakse kallist kaugküttega
majast odavamasse, kirjutas Postimees.

Eesti Korteriühistute Liidu Tartu bürood vedav Dagmar Mat shy;tiisen tõdeb, et olukord on hull ja veel hullemaks läheb. Muidu kogusid ühistud maja remondifondi raha suvel, mil kommunaalarvete maksmises oli kerge hingetõmbeaeg, aga tänavu oli esimene suvi, mil mitmed ühistud seda teha ei saanud, sest inimestel lihtsalt pole raha.

«Nüüd oleme alates kevadest tegelenud võlgnike probleemiga,» tunnistas Mattiisen. «Kui keegi on võlgu, siis teised kõik maksavad, sest maja ju võlgu jääda ei saa.»

Üle linna mitme ühistu raamatupidamist tegev ning Anne 61 ühistut juhtiv Anne Valk luges kokku, et 2007. aasta jaanuarist on keskkütte hind tõusnud kuuel korral. Kaks aastat tagasi tuli megavatt-tunni eest maksta koos maksudega pea 530 krooni, tänavu novembrist aga üle 880 krooni.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. December 2008, 16:00
Otsi:

Ava täpsem otsing