Töötaja võib keelduda töötamisest vähendatud palga võrra

28. jaanuar 2009, 09:58

Töötajal on õigus vähendatud palga võrra
keelduda töö tegemisest, sätestab juuli alguses kehtima hakkav
töölepinguseadus.

Näiteks kui 10 000kroonist palka vähendatakse tuhande krooni võrra, s.o kümme protsenti, siis on töötajal õigus keelduda sama võrra töö tegemisest, 40 tunnist nädalas kümme protsenti on neli tundi nädalas.

Tööandjal on õigus vähendada töötaja palka, aga see peab olema põhjendatud tööandja raske majandusliku olukorraga, kommenteeris uut seadust Postimehes tööinspektsiooni töösuhete osakonna juhataja Niina Siitam.

Palga vähendamisest peab tööandja töötajat kaks nädalat ette informeerima ja töötaja peab informeerima tööandjat, kui palju ta vähem töötama hakkab. Sellist korda võib kehtestada kolmeks kuuks 12 kuu jooksul, rääkis ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. February 2009, 12:03
Otsi:

Ava täpsem otsing