Alexela bensiin: viimane solk läks Aafrikasse

26. veebruar 2009, 08:17

Norra TV ja Eesti Ekspressi koostöö tõi
päevavalgele Eesti ühe suurima ekspordiäri musta tagamaa, kus Tiina
Mõisale, Heiti Häälele ja nende partneritele kuuluv firma segas Aafrika tarbeks
kokku mürgist, Euroopas keelatud autokütust.

Solkbensiini töödelnud Norra naftaterminal plahvatas ning ümbruskonna inimesed jäid massiliselt haigeks. Sama bensiini käitlemine Paldiskis põhjustas aastaid linna elanikke vaevanud jälki haisu, kirjutas Eesti Ekspress.

Trafigura Beheer ehk maailma suurimaid sõltumatuid naftakauplejaid võttis Alexela Terminali oma tiiva alla ning nende juhtimisel algab Eesti tütarfirma kiire areng ja laienemine. Alexela üheks kuulsamaks tooteks kujuneb African Blend - niimoodi kutsuvad konkureerivad ärimehed Paldiskis valmistatud ja Aafrikasse müüdud kütust. "Kui põlema läks, siis võis juba Aafrikasse müüa," itsitavad ärisse pühendatud ettevõtjad.

Kuna Heiti Hääl viibib selle nädala algul välismaal, kohtus Eesti Ekspressiga Paldiski terminali tegevjuht Aarto Eipre, kes kinnitab rahulikku meelt säilitades, et Alexela tegevus on seaduslik ning nende kokku blenditud toodangut viiakse ka Ameerikasse, mitte ainult nõrkade normidega Aafrikasse.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. February 2009, 10:13
Otsi:

Ava täpsem otsing