Savisaar: ajakirjandus puhub lõkkele panovipäeva müüti

04. märts 2009, 13:41

Tallinna linnapea Edgar Savisaar manitses
tänasel linnavalitsuse pressikonverentsil, et ajakirjandus ei levitaks
müüti, justkui tänase vaba ühiskonna päeva sünonüüm oleks panovipäev.

„Panov on oluline näide sellest, milliseid kahetsusväärseid sündmusi on toimunud,” selgitas Savisaar. ”Ma ei ole öelnud, et see päev ei ole Panoviga seotud, muidugi on seotud,” ütles poliitik.

”Tuletan meelde juhtumi 42 korruptandist,” meenutas Savisaar ja lisas, et kõikide lehtede esilehed ja telekanalid rääkisid sellest. Hiljem saatis prokuratuur kohtusse vaid kaks korruptsioonis süüdistatud inimest ja mõlemad võitsid, ülejäänud said mõnesajakroonised trahvid.

”Tuli välja, et ei olnudki korruptandid,” kommenteeris linnapea ja küsis ajakirjanikelt, et kas keegi on algselt valesüüdistuse saanud inimeste eest vabandanud. ”Miks te peitu pugesite?” nurises Savisaar meediaga.

Pärnu maakohus mõistis 2008. a jaanuaris endise Tallinna abilinnapea Vladimir Panovi ja endise kaitsepolitseiniku Priit Tikerpe õigeks, kuna prokurör loobus süüdistusest. Kriminaalasja künnisel süüdistas prokuratuur Panovi altkäemaksu võtmises ja Tikerped selle andmises.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. March 2009, 13:44
Otsi:

Ava täpsem otsing