Swedbank: sügisel laenukahjude maht suureneb

23. aprill 2009, 20:03

Swedbank Eesti juht Priit Perensi sõnul on
sügisel oodata järgmist suuremat laenukahjude mahu kasvu. Selle aasta esimeses
kvartalis teenis Swedbank Eesti 300 miljonit krooni kahjumit, millest umbes 100
miljonit on laenukahjud.

Rootsi emapangas ei olda tulemustega rahul, kuid öeldi, et Balti riikide laenukahjudega saadakse hakkama. Samas lubati üle vaadata, milliseid pangakontoreid oleks võimalik sulgeda ja palju inimesi koondada, vahendasid ERR uudised "Aktuaalset kaamerat".

Laenuvõlglaste arv hakkas Eesti Swedbankis järsult kasvama märtsis. Perensi sõnul põhjustasid laenukahjude mahu suurenemise eelmise aasta lõpu ja selle aasta alguse koondamised, aga ka ettevõtete tagasihoidlikumad tootmis- ja ekspordimahud.

"Et laenukahjude kasv märtsis nii kiireks läks, oli mõnevõrra ootamatu, aga suurusjärk aasta baasil ei olnud midagi üllatavat," rääkis Perens ja lisas, et praegu on näha stabiliseerimise märke.

"Me ei julge sõna võtta, et nüüd hakkab heaks minema, aga sellise kiirusega ületähtaegsete võlgnevuste kasvu ei ole nagu oli märtsis," ütles Perens.

Tema hinnangul on sügisel oodata uut laenukahjude kasvu, kuna uus töölepinguseadus on selleks ajaks jõustunud, hooajatöid enam ei pakuta ja töötus kasvab. Samas sõltub Perensi sõnul palju ka sellest, kuidas läheb Eesti peamistel kaubanduspartneritel Soomel, Rootsil, Venemaal ja Saksamaal.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. April 2009, 20:03
Otsi:

Ava täpsem otsing