Naabrimees kandis lapse oma tuludeklaratsioonile

13. mai 2009, 18:35

Maksu- ja tolliameti vastusest Äripäeva
järelpärimisele selgus, et sel aastal püüdsid isade asemel täiendavat
maksuvabastust kasutada hoopis naabrimehed, kes kandsid võõraid lapsi oma
tuludeklaratsioonile.

Maksu- ja tolliamet jättis tagastamata 12 miljonit krooni tulumaksu, kuna kontrollimisel selgus, et eluasemlaenu kasutati mittesihtotstarbeliselt või ei arvutatud õigeid proportsioone, koolitusettevõtetel puudus koolitusluba ning laste pealt arvestatavalt täiendavalt maksuvabastuselt püüdsid tulu lõigata ka inimesed, kellel ei olnud selleks õigust.

"Näiteks, emal ei olnud tulusid, oma deklaratsiooni kandis lapse naabrimees, mitte isa; lapsed olid kantud nii ema kui isa deklaratsiooni ehk siis ühe lapse eest küsiti soodustust kaks korda," selgitas maksuamet.

Suurim tagastamata jäetud summa oli 17 000 krooni ja sel puhul oli tegu laste topeltdeklareerimisega.

Tahtliku pettuse kohta maksu- ja tolliametil täna ülevaade puudus. Hetkel ei ole alustatud ka ühtegi maksurevisjoni, tavaliselt maksumaksjad ise parandavad oma tuludeklaratsioone. Praeguse seisuga pole ühtegi tagastamatajätmist ka vaidlustatud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. May 2009, 18:35
Otsi:

Ava täpsem otsing