Jürgen Ligi: lollidele ma end ei raiska

14. mai 2009, 19:41

Reformierakonna aseesimees, riigikogu
rahanduskomisjoni juht Jürgen Ligi õigustab Postimehe ajakirjaniku sõimamist,
kurtes ühtlasi enda ajaveebis, et "isegi Daniel Vaarik ei saa aru, et mu jutt ei
käind enda palgast, vaid on teatava ühiskondliku vastutusega kirjandusaktsioon".

Ligi annab mõista, et tema ei mõelnudki Kallet sõimates ajakirjanik Muulit.

"Ja üks tundmatuks jääda mittesooviv Kalle on hõiganud oma perenimeks Muuli ning kõnetatuks ennast. Ju ta ärkamised, uinumised ja mõtteteed vastavad mu tekstis kirjeldatule. Mina kunstivabadust ahistada ei lase. Kuldsõdur ei õigusta tsensuuri ja võõrkeelsel roppusel on kujundi, mitte ropp mõte. Kuldsõdur on arusaadav, ent kuldn..i ja kuldp…i ju poleks! Need tuleb välja kirjutada ning kuldamata jätta. Eesti keeles osutavad need mõtteviisile, mitte kehale, ja mõeldavast lihtsaimal moel," selgitab Ligi enda tänases ajapäeviku sissekandes ajakirjaniku sõimamise tagamaid.

Eesti üks esipoliitikuid tunnistab, et enam siledamat teksti ta ei valda.

"Selle eest olen valmis vabandama iga päev. Mu omale hakkavad tasapinnad ja kujud ise külge. Loll on see, kes ei saa aru, mida tähendab puhastustuli, (Eestile) kaasa põlemine või restardipakett. Lollidele ma end ei raiska. Ega pinguta selgitada, et "jutuga suuruselt kahe vahel" ei tähenda ei võrdne ühe (raipe) ega teisega (majaga). Et jutt on suurusest, millel suur hulk tähendusi, ja Kalle jutust," väidab Ligi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. September 2009, 09:18
Otsi:

Ava täpsem otsing