Jürgen Ligi sõimab ajakirjanikku nakatunud raipeks

12. mai 2009, 20:34

Reformierakonna aseesimees ja riigikogu
rahanduskomisjoni juht Jürgen Ligi on Postimehe peatoimetaja asetäitja Kalle
Muuli pühapäevase raadiosõnavõtu tõttu nii kuri, et sõimab Muulit "nakatanud
raipeks ja vammi täis majaks".

Poliitiku ajas eelkõige marru Muuli pühapäevases raadiosaates "Olukorrast riigis" välja hõigatud idee saata riigikogu koosseis tervikuna suvekuudeks palgata sundpuhkusele, et ka rahvasaadikud säästaksid aastaselt palgakulult ülejäänutega solidaarselt ligikaudu kaheksa protsenti.

"Puhastustuli vahendina ei aegu. Sellega on hävitatud nakatunud raipeid ja vammi täis maju. Sina, Kalle, jääd oma jutuga suuruselt kahe vahele. Kaalu end siia ritta. Põlemine aitab, kui Sa ei suuda pool sajandit järjest ärgata ega uinuda mõtteta Riigikogu alandamisest, kui Sa ei armasta oma riiki, vaid teda teotada, kui kogu Eesti poliitika on Sulle pohhui, nahhui ja kärbatanud pabul, kui kõik Su mõtteteed viivad lõpuks Riigikogu palkadeni," prahvatab Ligi enda ajaveebis.

Ligi rõhutab, et tema vihapurskes ei ole midagi isiklikku.

"Selles on vaid ühiskondlik vastutus. Probleem pole ju ammu enam vaid Sinu, vaid selles, et Sa nakkad. Tuhanded lehelugejad ja raadiokuulajad saavad Sust külge vihkamist ja arvamust, mida eriti selgelt väljendasid pühapäeval: poliitikud teevad seadusi selleks, et varastada ja ahnitseda. Ja juurde juttu, et põhimõttelised vaidlused on vaid PR-trikk, et lubadused on elu edenemisega olemuslikus vastuolus omakasu asi," kirjutab Ligi.

Oravapartei üks esipoliitikutest arvas, et riigikogu esimees Ene Ergma esitab Muuli pühapäevase saatesõnavõtu peale kaebuse pressinõukokku.

"Aga elades kesk kõiki pingeid eelarve, maksude, kärpimiste, palkade pärast, olles eile õhtuni taas lootusetu valitsuse püsimise pärast, viies seda iga päev endaga koju ja kõikjale mujale kaasa, ei saa ma ka Su jutte, kuidas tüli on tühjast ja PR, paremaks hinnata kui vargus. Oma pahatahtlikkuse ja teadatahtmatusega varastad Sa inimestelt hingi, mainet ja rahagi," arvab Ligi.

"Sa pole veel nõudnud, et krooniks loetaks kaksteist senti. Kampaaniat, mis nõudis enamuselt välja põhiseadusevastase seaduse, Sa vedasid. Põhiseaduse muutmist oled nõudnud. Statistika alusnäitajate muutmist oled nõudnud ka. Riigikohtu vastuse oled saanud. Vaikimise või vabanduse asemel nõuad nüüd, et toimiks teine ajaarvamine, et aasta oleks meil, tõbrastel, 11 kuud või parem vähem veelgi," vannub Ligi.

Poliitik lisab: "Ei ole seetõttu mõtet ka agarate arvutajate tõestusel, et Riigikogu on kärpinud oma reaalset majandusseisu 14%, sest katab töiseid majanduskulusid maksustatavast palgast, et mitte ei varastata, vaid sõidetakse ja peetakse sidet, kuna mitmes kohas korraga viibimist ei saa ka omakasuseaduse jõuga kehtestada. Ja et keskmine palk ongi keskmine palk. Mis langeb. Mis jääb hiljaks nagu jäi tõusminegi."Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. September 2009, 09:18
Otsi:

Ava täpsem otsing