VIDEO: Reiljan mõisteti kohtus süüdi, karistati tingimisi

19. mai 2009, 09:26

Endine keskkonnaminister ja riigikogu
rahvaliitlasest liige Villu Reiljan mõisteti täna Harju maakohtus
süüdi pistise süüasjas ning teda karistati tingimisi.

Reiljanile mõisteti kaks aastat ja kolm kuud tingimisi vangistust kolmeaastase katseajaga. Tallinnas Rävala 8 asuva kinnistu valikpakkumise pistise süüasjas mõisteti täna süüdi ka vandeadvokaat Tarmo Sild ja ärimees Aivo Pärn, kes said mõlemad rahalise trahvi.

Riigiprokurör Triin Bergmann nõudis kohtus Reiljanile kolme ja poole aasta pikkust vangistust, millest tal tulnuks reaalselt vanglas veeta kolm kuud. Sillale nõudis Bergmann 11kuulist vangistust kolmekuulise reaalse Villu Reiljan lahkumas täna kohtusaalistvangistusega, Pärnale 65 200 krooni trahvi.

KoVillu Reiljan lahkumas täna kohtusaalistlm kohtualust tunnistasid oma viimases sõnas, et pole kuritegusid sooritanud, paludes end õigeks mõista. 23. veebruari kohtuvaidluses väitis riigiprokurör Bergmann, et süüdistatavate süü on leidnud tõendamist ja kõik tõendid on kogutud seaduslikult.

Süüdistuse järgi saanuks Pärna äriühing pistise maksmise korral Rävala 8 kinnisasja omandada soovitud tingimustel ning ühtlasi oleks tagastatud Wipestrex Grupilt äravõetud tagatisraha summas 31,5 miljonit krooni ja teise osaleja OÜ RealWay tagatisraha summas 31,5 miljonit krooni.

Triin Bergmann ütles kohtuistungi järel, et ta veel ei tea, kas kaebab otsuse edasi. Joont alla tõmmata siiski ei saa, sest kindlasti kaebab vastaspool otsuse edasi, lisas ta. Bergmann märkis, et täna Villu Reiljan lahkumas täna kohtusaalistvahefinišisse jõudnud kohtuasi oli tavalisest raskem, kuna üks kohtualune oli avalikkuses tuntud isik.

Kohtuotsusele apellatsiooni esitamise soovist teatatakse otsuse teinud kohtule kirjalikult seitsme päeva jooksul alates kohtuotsuse või selle resolutiivosa kuulutamisest. Apellatsioon esitatakse otsuse teinud kohtule kirjalikult 15 päeva jooksul alates päevast, mil kohtumenetluse poolel on võimalik kohtus tutvuda kohtuotsusega. Apellatsioonkaebuse esitamise viimane tähtaeg on 3. juuni ning kui kohtuotsusele apellatsioonkaebust ei esitata, jõustub kohtuotsus 4. juunil.

Villu Reiljan lahkumas täna kohtusaalist

Vaata ka pikemat videot kohtuotsuse väljakuulutamisest:

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. May 2009, 09:25
Otsi:

Ava täpsem otsing