Ots: suured poed lööksid ostujõuga ravimihinnad alla

ÄP praktikant 21. juuli 2009, 15:35

Konkurentsiamet tuli välja mõttega, et kui
poelettidelt võiks käsimüügiravimeid vabalt osta, ravimihinnad
langeks.

„Kogemused lihtsalt näitavad, et seal, kus turg on avatud, on ka paremad hinnad," ütles konkurentsiameti juht Märt Ots. Tema sõnul saaksid suuremad kaubanduskeskused ostujõu tõttu paremad tingimused impordiks, kasutades selleks ka oma kanaleid.

Kui idee saaks teoks, otsustab edasi ravimiamet, kas kauplustes tuleb palgata meditsiinilise haridusega töötaja, kes kliendile nõu annaks. Otsa sõnul jääks siis kõik kaupmeeste mõelda. „Kui kaubanduskeskused leiavad, et see oleks neile liiga suur lisaväljaminek, nad ei hakkaks arvatavasti ravimeid müüma," lausus Ots. Ta lisas, et ettevõtjatele peaks andma vabad käes ja las nad otsustavad ise, mis kasulikum on.

Ots aga ei osanud veel öelda, mis saab vaevu hingitsevatest väikestest maa-apteekidest. Apteekrite liidu hinnangul võib pisemate rohukaupluste seis veel hapumaks minna, kui nende kõrval hakkaksid poed ravimeid müüma. „Küsimus on ikkagi vabas konkurentsis. Tarbija on pigem ikka huvitatud soodsama hinnaga kaubast,“ põhjendas Ots oma seisukohta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. July 2009, 14:11
Otsi:

Ava täpsem otsing