• OMX Baltic0,2%293,38
  • OMX Riga−0,13%909,68
  • OMX Tallinn−0,03%1 961,79
  • OMX Vilnius0,12%1 229,18
  • S&P 5000,48%6 631,96
  • DOW 300,27%46 142,42
  • Nasdaq 0,94%22 470,73
  • FTSE 1000,08%9 235,4
  • Nikkei 225−0,57%45 045,81
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,85
  • GBP/EUR0,00%1,15
  • EUR/RUB0,00%97,83
  • OMX Baltic0,2%293,38
  • OMX Riga−0,13%909,68
  • OMX Tallinn−0,03%1 961,79
  • OMX Vilnius0,12%1 229,18
  • S&P 5000,48%6 631,96
  • DOW 300,27%46 142,42
  • Nasdaq 0,94%22 470,73
  • FTSE 1000,08%9 235,4
  • Nikkei 225−0,57%45 045,81
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,85
  • GBP/EUR0,00%1,15
  • EUR/RUB0,00%97,83
  • 23.07.09, 08:36
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Saaremaal hakati tootma vanu häid lehmakomme

Eelmisest nädalast on Nasva Pagari endises tootmishoones täies hoos nõukogudeajast pärineva retsepti järgi valmistatud lehmakommide tootmine.
“See on see kõige ehedam, täpselt nõukogudeaegse retsepti järgi valmistatud Lehmake,” tutvustas Saaremaal lehmakommide tootmise käivitanud Viru Kaubanduse esindaja Urmas Velleste uhkusega oma sõrmede vahel ilutsevad punases paberis kompveki ja lisas lõbusalt: “Loodetavasti teatakse varsti Saaremaad peale vee, viina ning liha-ja piimatoodete ka maitsvate lehmakommide poolest.”
Huvi taas elluäratatud ja nõukaajal lapsepõlve nautinud inimestele tuttava maitsega kommi järele on Velleste sõnul üle ootuste suur olnud, kirjutab Meie Maa. Huvi kinnituseks on praeguseks sõlmitud lepinguid 15 000 kilo kommide müügiks kuus, kusjuures müük toimub ikkagi vaid Tallinnas ja Saaremaal on üksnes kommide tootmine, märkis Velleste.
Tootmismahtu on plaanis esialgu kasvatada 20 tonnini kuus ja kui kõik sujub, kavatseb Velleste tööle võtta senise kaheksa töötaja kõrvale veel sama palju töötajaid, et saaks tootmist alustada kahes vahetuses.

Artikkel jätkub pärast reklaami

Seotud lood

Hetkel kuum

Podcastid

Tagasi Äripäeva esilehele