Pihl: Reformierakond ässitab ühiskonna erinevaid gruppe üksteise vastu

17. august 2009, 18:58

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimehe Jüri
Pihli sõnul on sisejulgeoleku töötajate, arstide ja õpetajate palkade kärpimine
ning pensionide vähendamise soov põhjendamatu vanemahüvitise tõstmise taustal
ning erinevaid ühiskonna gruppe üksteise vastu ässitav.

“See on praegusele valitsusele iseloomulik käitumine, et vastandatakse erinevaid gruppe ning võimendatakse ühiskonnas niigi üleval olevaid pingeid. Valitsus vastandab praegu selgelt noori ja vanu, töötuks jäänuid ja töötegijaid ning erinevate ametite pidajaid – on suudetud luua hirmu õhkkond. Paistab, et valitsusest väljatõstmise hirmus on oma kõnevõime kaotanud ka IRL,” kommenteeris sotsiaaldemokraatide juht.

“Kärpida erinevate valdkondade töötajate palku, hirmutada pensionäre väiksema sissetulekuga ja mitte eraldada lasteaedadele mõeldud 300 miljonit krooni on Reformierakonna vanemahüvitise tõusu plaani taustal põhjendamatu ja ebariigimehelik,” lisas Pihl.

Sotsiaalministeerium on ette valmistanud määruse eelnõu, mille järgi peaks vanemahüvitise maksimaalne suurus järgmisel aastal tõusma 15 protsendi võrra.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. September 2009, 14:03
Otsi:

Ava täpsem otsing