Kivimägi: aktsionärid on ise endale riski võtnud

28. august 2009, 20:28

Kõik aktsionärid on ise riski endale
võtnud. Seepärast ei saa ka nüüd sundida, et firma peab tegema kolm-neli
korda suurema ülevõtmispakkumise, kui on täna hind börsil, kommenteeris Toomas
Kivimägi Luterma vastu esitatud hagi.

"Mõnda aega tagasi tegi Luterma päris kõva ülevõtmispakkumise, 1,85 eurot aktsia kohta kui ma õigesti mäletan. Tol korral polnud küll tegemist börsilt lahkumise pakkumisega, kuid see oli ilgelt kõva pakkumine," märkis ettevõtte väikeaktsionär Toomas Kivimägi.

"Müüsin isegi siis osa aktsiaid ära. Kõiki ei müünud vaid sellepärast, et oli see tulumaksu teema. Sellega on minu teada ka Luterma põhjendanud, et miks nad ülevõtmispakkumist nüüd ei tee," lisas ta.

Tema sõnul peaks printsiibis see reegel olema siiski üks. Kui Saku tahtis börsilt ära kolida, siis me olime praktiliselt kohustatud need aktsiad ära müüma. Meil polnud enam õigust jääda väikeaktsionäriks.

Et sedasi polnud õigust jääda, aga nüüd siis jälle pole firmal kohustust ülevõtmispakkumist teha. Kui firma pole kohustatud börsilt lahkudes tegema ülevõtmispakkumist, siis ei peaks ka väikeaktsionär olema kohustatud oma aktsiaid müüma, nagu oli Saku juhtumi puhul. Ma näen siin sellist ebakõla, selgitas aktsionär.

"Mina ootaksin loomulikult, et nad teeksid korraliku ülevõtmispakkumise, kuid teistpidi tuleb tunnistada ka seda, et tegemist on investeeringuga, kõik on selle riski enesele võtnud. Eks riskid on meie kanda, on selge, et aktsiate näol pole tegemist mingi hoiusega, kus sul on garanteeritud, et sa saad selle hoiuse teatud intressiga tagasi," tõdes ta.

"Eks kõik aktsionärid on ise riski endale võtnud, keegi pole sundinud neid aktsiaid ostma. Seepärast ei saa ka nüüd sundida, et firma peab tegema kolm-neli korda suurema ülevõtmispakkumise, kui on täna hind börsil. Ma oletan, et see hind, mis on täna börsil ei vasta sugugi selle firma tegelikule väärtusele," rääkis aktsionär.

"Selle hinnaga, mis on täna börsil ma ei pea küll võimalikuks neid aktsiaid müüa. See oleks must stsenaarium," ütles Kivimägi.

Eile esitas Tallinna börsil pikka aega aktiivselt investeerinud Arvo Nõgesele kuuluv firma Gamma Holding OÜ hagiavalduse Harju Maakohtule Luterma aktsiate ülevõtmispakkumise esitamata jätmisega tekitatud kahju hüvitamise nõudes.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. September 2009, 14:09
Otsi:

Ava täpsem otsing