Arengufond TeliaSonera pakkumise vastuvõtmisest: käitume sarnaselt riigiga

09. september 2009, 19:13

Arengufondi juhatuse esimees Ott Pärna
ütles, et Arengufondi otsus TeliaSonera pakkumise kohta osta välja Eesti
Telekomi aktsiad sõltub valitsuse otsusest.

„Sõltub sellest, mida otsustab valitsus oma suurosalusega teha. Me käime valitsusega selles mõttes ühte jalga,“ vastas Pärna päevaküsimusele, kas Eesti Telekomi suuruselt kolmas aktsionär Arengufond võtab TeliaSonera pakkumise vastu. „Omavahel teemat arutatud ei ole, et mis suunas võiks see otsus formeeruda,“ kinnitas ta.

„Need aktsiad on antud meile investeerimiskapitaliks. Sisemine vajadus on meil neid realiseerida hetkel, kui tekib kapitalivajadus. Sellest otsast meil praegu päris ei põle,“ rääkis Pärna. „Dividendidest, mis me oleme saanud, investeeringuteks täna jätkub.“

Kui riik peaks tegema strateegilise otsuse müüa või mitte müüa, käitub Arengufond Pärna sõnul ilmselt samamoodi. „Ükskõik, mis tehingut meie plaanime aktsiate võõrandamisega, peab valitsusega kooskõlastama. Iseseisvalt me seda nagunii teha ei saa. Me saame teha nõukogule mingi ettepaneku, aga see läheb valitsusest läbi nii ehk naa,“ selgitas ta.

Eesti Telekomi aktsionärid Osalusprotsent

Baltic Tele AB 60,12%

Eesti Vabariigi Rahandusministeerium 24,17%

Avalikud investorid 12,71%

Eesti Arengufond 3%

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. September 2009, 17:58
Otsi:

Ava täpsem otsing