Rendileandjad: Olympic teeb meile külma

09. september 2009, 16:00

Mitu Olympic Entertainment Groupile (OEG)
pindu üürivat firmat leiab, et kasiinofirma on sõlmitud tähtajalist lepingut
rikkunud, kui ei maksa pärast ootamatut väljakolimist enam üüri.

„Nad ütlesid kevadel, et neil ei lähe enam hästi, panid oma äri kinni, viisid kraami minema ja edaspidi on keeldunud meile maksmast,“ rääkis Tartu kinnisvarafirma OÜ Kaarsilla Kinnisvara haldusjuht Eve Teder. „Meie leiame, et kuna tegu on tähtajalise üürilepinguga, mida saab lõpetada vaid kahepoolselt, siis rikub OEG lepingut. Kusjuures see oli 2005. aastal OEG enda soov, et sõlmitaks kümneaastane tähtajaline leping.“

Kaarsilla Kinnisvara (endine AS Tirsi Kinnisvara Haldus) opereerib Annelinna Keskust, kus OEG avas 2006. aasta jaanuaris 204 ruutmeetrisel pinnal kasiino, tehes enne ruumis ümberehitustöid.

OEG saatis tänavu veebruari lõpus Kaarsilla Kinnisvarale üürilepingu ülesütlemise avalduse, milles teatasid, et lõpetavad alates 1. märtsist lepingu ja tagastavad ruumid 1. aprilliks.

Eve Tederi andmeil ulatub OEG võlg hetkel 152 315 kroonini. „Üleval on kuus arvet ehk kolme kuu üüriarved ja kõrvalkulude arved,“ selgitas Teder. „Pärast OEG väljakolimist saime siiski osa üürirahast pangast tänu garantiikirjale.“

Teder juhtis veel tähelepanu sellele, et ehkki tähtajalise lepingu kohaselt oleks OEG pidanud ruumid tagasi andma samal kujul nagu ta need omal ajal sai, on ruumid maha jäetud kiirustades. „Juhtmed ripuvad laes ja osa asju on lihtsalt toore jõuga maha rebitud,“ osutab Teder näiteks ruumi lakke tekkinud rebenenud äärtega augule.

Kaarsilla Kinnisvara juhatuse liige Toomas Määritsa kinnitusel ei ole OEG otsinud nendega mingit kompromissi. „Börsifirma käitub väikese firmaga lihtsalt ülbelt ehk nii nagu ise tahab,“ lausus Määrits.

Ka Rakveres asuva suure kaubakeskuse Põhjakeskuse juhataja Andres Uska möönis, et neil on OEGga tekkinud pärast kasiinofirma lahkumist lahkehelid. „Vaidlus on pooleli ja seetõttu ma midagi täpsemalt ei räägi,“ lausus Uska ning lisas, et neil on OEGga tähtajaline leping kümneks aastaks.
OEG avas Põhjakeskuses ligi 300 ruutmeetri suurusel pinnal kasiino kõigest aasta tagasi ja pani äri kinni tänavu mai alguses.

Juunis pani OEG kinni ka oma teise kasiino Tartus, mis asus Kaubahallis. Tartus on Olympicyl praegu vaid üks tegutsev kasiino, Poe tänavas.
„Lepingut ei rikutud ja mingeid konflikte seoses ruumide üleandmisega Kaubahallis ei olnud,“ kinnitas ASi Estiko juhatuse liige Ain Tammvere. „Me oleme alati püüdnud kõigiga kokkuleppele saada. Ei ole ju mõtet hakata vaidlema, sest kunagi ei tea, millal uuesti kohtuda võime.“ Tammvere sõnul avatakse endistes kasiinoruumides peatselt gruusia söögikoht.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. September 2009, 16:38
Otsi:

Ava täpsem otsing