Suhkur võtab hoogu

15. oktoober 2009, 22:39

Suhkur kerkis enam kui nädala kõrgeimale
tasemele spekulatsioonide tõttu, et nõudluse kasv pikendab globaalset defitsiiti
veel enam, kirjutab Bloomberg.

India impordib ilmselt 6 miljonit tonni suhkrut aastal, mis algas 1. oktoobriga. Ka Mehhiko, Indoneesia ja Pakistan on riikide hulgas, kes peavad magusainet importima ning suruma sellega pakkumise poolt veel enam.

„Globaalne suhkruturg jääb 2009-2010 hooajal struktuurselt pingutatuks,“ lausus Macquarie toorainestrateeg Kona Haque Londonist. Toorsuhkru märtsifutuuride hind kerkis New Yorkis 1,14 senti ehk 5 protsenti 23,85 sendile naela kohta.

Päevasiseselt puudutas suhkur ära ka 23,92 sendi. Sel aastal on hinnad enam kui kahekordistunud, kui kehvad ilmaolud saaki rikuvad nii Brasiilias, kui Indias, mis on maailma suurimad suhkrutootjad. Viimasel septebrikuu päeval kerkis suhkruhind 25,43 sendini, mis on kõrgeim tase alates 1981. aasta veebruarist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. October 2009, 22:39
Otsi:

Ava täpsem otsing