Töötajad nõuavad lehmakommitootjalt saamata jäänud tasu

23. oktoober 2009, 08:39

Kuigi Saaremaa töövaidluskomisjoni on
lehmakommide valmistaja OÜ Viru Kaubanduse töötajatelt laekunud üle kahekümne
avalduse, neist enamik saamata jäänud palga kohta, ei tulnud saarlased firma
juhatuse liikme Urmas Velleste sõnul tööga toime ja keerasid asja kihva,
mistõttu nendega tuli tööleping lõpetada.

Paar päeva tagasi sai avalikkus teada, et Viru Kaubandus lõpetas Saaremaal lehmakommide tootmise ja kavatseb sama tegevust jätkata Poolas, kirjutas Meie Maa. "Las ta läheb pealegi Poolasse, kui leiab lolle, kes tasuta tööd teevad. Siit ta neid enam ei leia," rääkis kevadest saadik palgata olnud inimene, kes töötas Viru Kaubanduse kasuks.

Tööinspektsiooni pressiesindaja Sigrid Sarve sõnul on Saaremaa töövaidluskomisjon saanud OÜ Viru Kaubanduse töötajatelt tänavu juunist kuni oktoobrini 27 avaldust.

"Saaremaa üksus ei olnud nii tootlik ja kvalifitseeritud tööjõu puudumine kondiitritööstuse valdkonnas tingis siinse tootmise lõpetamise. Need, kes on oma töö ära teinud, saavad palga vastavalt firma ja töötaja vahelisele kokkuleppele. Ohtu, et keegi palka ei saa, ei ole. Lõpetame tootmise Saaremaal nii ära, et me ei jää mitte kellelegi midagi võlgu," rääkis OÜ Viru Kaubandus juhatuse liige Urmas Velleste.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. October 2009, 17:13
Otsi:

Ava täpsem otsing