BÖRS: USA alustas tugeva tõusuga

09. november 2009, 18:47

USA aktsaiturud alustasid tänast
kauplemispäeva tugeva tõusuga; tund aega pärast börsipäeva algust oli kolm
olulisemat aktsaiindeksit enam kui protsendiga plussis.

USA aktsiaturud järgivad siinpool Atlandi ookeanit toimuvat, kus leidis samuti tänu G20 rahandusministritele ja keskpankuritele aset korralik tõus, kuna lubati majandust stimuleerida niikaua, kui see on tõesti jalgadele saanud.

Dow Jonesi tööstuskeskmine oli tund aega pärast kauplemise algust kerkinud 1,3 protsenti 10154,54 punktini, S P 500 indeks oli selleks ajaks kerkinud 0,4 ning Nasdaqi koondindeks 1,4 protsenti.

Turud ootavad jaemüüjate majandustulemusi, et saada aimu, kui palju tarbijad ikkagi kulutavad ning millisteks kulutusteks on nad valmis pühade ajal, mil kui tööpuudus on 10,2 protsenti. USA suuremate jaemüüjate finantsaasta algab veebruarist, mistõttu on nende kvartalitulemused veel avaldamata. Wal-Mart avaldab eelmise kvartali majandustulemused neljapäeval.

Reedesest nelikust, mis üldise halluse taustal kerkis üle kuue protsendi (Amazon.com, Blackstone, General Electric ja Starbucks), jätkavad täna hoogsalt Blackstone, mille aktsia oli kallinenud 4 protsenti 15,45 dollarini ning pluss 3,3 protsendiga General Electricu aktsia.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. November 2009, 18:52
Otsi:

Ava täpsem otsing