• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Nokia ja Yahoo löövad käed

  Yahoo ja Nokia teatasid täna, et ühendavad jõud mobiilsete internetiteenuste pakkumiseks, sooviga tõhustada konkurentsi rivaalide nagu Google ja Apple vastu.

  Alates 2010. aasta teisest poolest saab Yahoost eksklussiivne e-kirjade teenuste pakkuja Nokia telefonidel ning Nokia pakub omakorda kaarte ja navigatsioonisüsteeme Yahoole, vahendab Reuters.
  Pressikonverentsil New Yorkis rõhutasid ettevõtted teenuste ampluaa laiendamist arenevatel turgudel klientidele, kes kasutavad  peamiselt mobiiltelefoni Internetis surfamiseks. Nokia omab mitmel areneval turul juhtpositsiooni, kuid endiselt pole maailma suurim mobiiltelefonide tootja kasvada Põhja-Ameerikas.
  Nokia tegevdirektori Olli-Pekka Kallasvuo sõnul võib tihe koostöö Yahooga tuua just murrangu Ühendriikide turul. „Asukoht, kaardid ning navigatsioon pälvivad üha rohkem tähelepanu ning leiavad aina rohkem kasutajaid Ühendriikide turul,“ ütles Kallasvuo. „See on üks samm, mille me astume, et tugevdada enda positsiooni USA-s.“
  Mobiilteenuste osakaal on viimaste aastatega oluliselt kasvanud pärast selline firmade nagu Google ja Apple turuletulekut. Nokia on viimase paari aastaga enam kui 10 miljardit dollarit investeerinud enda äriklassitelefonide ning internetiteenuste arendamiseks. Sarnaselt on Yahoo kaotanud palju kliente Google’ile, kelle Android operatsioonisüsteeme kasutavad teiste seas ka Motorola ja HTC.
  Keskpäevaks püsis USA aktsiaturgudel Nokia aktsia hind muutumatuna 10,07 dollari peal ning Yahoo aktsia hüppas 1,9% 15,76 dollarini.
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Meta jääb vähemalt Nasdaqil esialgu Facebookiks edasi
Nime Meta Platformsiks vahetanud Facebook kaupleb veel mõnda aega Nasdaqi börsil vana sümboli FB all.
Nime Meta Platformsiks vahetanud Facebook kaupleb veel mõnda aega Nasdaqi börsil vana sümboli FB all.
Põllumajandustootjate TOP: olukord on pinev, aga samas ka põnev
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Digi-Eesti lööb Dubai Expol laineid burgeriga
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.