• Jaga lugu:

  Kas konkurentsiamet asendab turumajandust?

  Toidutööstusel Premia Foods on samuti vajadus hindu tõsta, aga me ei tahaks iga hinnatõusu puhul minna konkurentsiametist luba küsima, sest Eestis on ju turumajandus, rääkis eile Äriplaani konverentsil esinenud Premia Foodsi juht Kuldar Leis.

  Oma ettekandes juhtis Leis tähelepanu sellele, et Eestis on viimasel ajal meedia ja poliitikud reageeritud üle erinevatele hinnatõusudele. Meil esmalt virutatakse ettevõtjale ja alles siis hakatakse uurima, mille eest virutati, märkis Leis.
  "Kui Eesti riik tõesti ei taha hinnatõuse võimendada, siis ärgu tõstku neid hindu mis on meie riigi kontrolli all, näiteks elektrienergia. Ka võiks Konkurentsiamet lõpuks välja uurida, kas oli õiglane küsida 40 kordset elektrihinna tasu tol augustipäeval kui Narva Elektrijaamas avarii oli," lausus Leis.
  Leis ütles, et toiduainete hinnatõus on seotud maailmaturu hindade liikumisega ja meie pisikesel Eestil ei ole midagi teha. "Kallimaks on läinud teravili, piim, marjad. Lähiajal lähevad kartul ja juurvili," lisas ta.
  Täna otsis konkurentsiamet läbi Selveri ja Tere kontorit, kahtlustades ettevõtteid keelatud kokkulepete sõlmimises. Uurimisega seoses pole kahtlustust veel kellelegi esitatud.
   
   
   
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Goldman Sachs tõstis S&P 500 hinnasihti
Investeerimispanga Goldman Sachsi strateegid tõstsid Standard & Poor’s 500 indeksi selle ja järgmise aasta prognoose, tuues põhjusena välja oodatust paremad kasumid ning madalad intressimäärad, vahendab MarketWatch.
Investeerimispanga Goldman Sachsi strateegid tõstsid Standard & Poor’s 500 indeksi selle ja järgmise aasta prognoose, tuues põhjusena välja oodatust paremad kasumid ning madalad intressimäärad, vahendab MarketWatch.
Umbusklikud parteid tantsivad ümber Soomere
Kumbki koalitsioonierakond ega ka sotsid ei taha astuda Tarmo Soomere presidendikandidatuuri osas esimest otsustavat sammu. Seda ei tehtud ka tänasel parteijuhtide nõupidamisel.
Kumbki koalitsioonierakond ega ka sotsid ei taha astuda Tarmo Soomere presidendikandidatuuri osas esimest otsustavat sammu. Seda ei tehtud ka tänasel parteijuhtide nõupidamisel.
Elister OÜ lahendus muudab Viljandi Aken ja Uks ümbruses õhu 85% puhtamaks
Elister OÜ paigaldas puitu töötleva ettevõtte Viljandi Aken ja Uks tootmishoonesse automaatse aktiivsöel põhineva ventilatsioonilahenduse, mis aitab ettevõttel tõsta tootlikkust, täites samal ajal keskkonnanorme ning hoides tööstust ümbritseva õhu varasemast 85% võrra puhtamana. Testimisel saavutati õhupuhtuse näitajaks koguni 99,8%.
Elister OÜ paigaldas puitu töötleva ettevõtte Viljandi Aken ja Uks tootmishoonesse automaatse aktiivsöel põhineva ventilatsioonilahenduse, mis aitab ettevõttel tõsta tootlikkust, täites samal ajal keskkonnanorme ning hoides tööstust ümbritseva õhu varasemast 85% võrra puhtamana. Testimisel saavutati õhupuhtuse näitajaks koguni 99,8%.