• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Piimakartell lõppes süüdistuseta

  Aastaid tagasi piimakartellis kahtlustatud Selveri teatel lõpetas riigiprokuratuur kriminaalasja uurimise süüdistust esitamata.

  26. mail lõpetas riigiprokuratuur ligi neli aastat kestnud nn piimakartelli kriminaalasja uurimise. "Selverile protsessi käigus kahtlustust ega süüdistust ei esitatud ning prokuratuur jõudis pärast aastatepikkust uurimist järeldusele, et kartelli ei eksisteerinud," teatas Selveri juhatuse liige Kristi Lomp.
  Tema sõnul kinnitas ettevõte juba 2010. aastal, et ükski nende töötaja pole piima hinda konkurentidega kokku leppinud. "Paraku esitlesid jõustruktuurid meediale Selverit põhjendamatult kartellileppe osalisena. Seejuures uuriti juhtumit ligi neli aastat, väidetavavalt tegeles sellega kümme inimest, kuid kahtlustuse ega süüdistuseni ei jõutud ning asi lõpetati vaikselt," selgitas Lomp.
  Selver sai tema sõnul lõpetamise faktist teada kolmandatelt isikutelt. "Prokuratuur ei pidanud vajalikuks sellest meid teavitada," märkis ta pressiteates.
  "Peame piinlikuks olukorda, kus jõustruktuurid panevad suure kära saatel firmadele aastateks häbimärgi külge ja kui ettevõtjat on survestatud ja meedias piisavalt tähelepanu kogutud, siis lõpetatakse juhtum vaikselt ja tähelepandamatult," lisas Lomp.
  Ausa konkurentsi eest seisvad riigiasutused peavad tema sõnul julgema ka oma sõnade eest vastutada. "Selline käitumine pärsib ettevõtluskeskkonda ja tekitab umbusku, sest igati ausalt tegutsedes võib saada kahtlustuse, mille mahapesemine nõuab ettevõtjalt aastaid," sõnas Lomp.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.