• Jaga lugu:

  Igale kingsepale jäägu omad liistud

  Viinakuu Oma Maja kujunes arhitektuurihõnguliseks: anname ülevaate nii huvitavatest projektidest kui ka arhitektuuriala uudistest.
  Rubriik "Põnev projekt" kajastab sedakorda Lääne-Virumaale Patika külla kerkinud suvekodu saamise lugu.
  Patika maja, Tõnu Laigu looming, on kaarja vormiga hoone, mis rõhutab sulandumise ideed. Ümbritsevaga arvestamine, loodusesse sulandumine ja naturaalsed materjalid loovad tunde, et see isikupärase kujuga hoone ongi osake ümbritsevast, mitte aga isepäiselt loodusega vastassuunda sammuv võõrkeha.
  Portreeloos kajastame arhitekt Peeter Pere tegemisi ja nägemust. Tõsi ta on, et kellele on antud, sellele on tihti antud mitmes vallas. Pole siin erand ka Peeter Pere, sest asjaolude pisut teistlaadse kujunemise tulemusena võiksime meest hoopis hea maalikunstnikuna tunda. Peeter Pere ise tunnistab, et alateadvuses on kunstnik temas alati tegutsemas ja arhitektiga vaidlemas, muutes tulemuse ainult paremaks.
  Ülevaatelugu Veneetsia arhitektuuribiennaali Eesti väljapanekust toob muu hulgas esile rõõmustava asjaolu, et arhitekti looming oli Maarjamaal au sees ka kehvadel aegadel. Ilmselt pole juhus, et võrreldes põhjanaabritega eelistame tänaseni arhitekti plaanitut kataloogimajadele. Mis siis, et viimased kõigiti kasutajasõbralikuks disainitud. Ehteestlaslik ise-omamoodi-teen-mõtteviis on vähemalt selles vallas positiivse laenguna mõjunud.
  Usutavasti oleks aga meie tänavapilt rikkam, kui arhitekti ehitusprotsessis rohkem usaldaksime. Igale kingsepale jäägu ikka omad liistud: summad tellijalt, mis kulutatakse kauni vormi loomisele, on kulutamist väärt...
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: õnnetus õnnistab riigi diili iseendaga
Taevas tänatud, et Muhumaal Kuivastu sadamas kaid ramminud parvlaeva Tõll õnnetuses keegi viga ei saanud. Kõlab küüniliselt, kuid ohtlik intsident langes asjaosalistele väga soodsasse konteksti.
Taevas tänatud, et Muhumaal Kuivastu sadamas kaid ramminud parvlaeva Tõll õnnetuses keegi viga ei saanud. Kõlab küüniliselt, kuid ohtlik intsident langes asjaosalistele väga soodsasse konteksti.
Pangaaktsiad upitasid Tallinna börsi järjekordse rekordini
Heas hoos pangaaktsiad aitasid täna Tallinna börsil sulguda ajaloo kõrgeimal tasemele 1740,5 punkti.
Heas hoos pangaaktsiad aitasid täna Tallinna börsil sulguda ajaloo kõrgeimal tasemele 1740,5 punkti.
Lahkuv juht: Ragn-Sells saab endale ägeda uue juhi
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.
Raadiohommikus: Tesla teise kvartali tulemustest, Ööd Mirror Houses investeeringust ja e-kaubanduse rekordaastast
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.