Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Igale kingsepale jäägu omad liistud

  Viinakuu Oma Maja kujunes arhitektuurihõnguliseks: anname ülevaate nii huvitavatest projektidest kui ka arhitektuuriala uudistest.
  Rubriik "Põnev projekt" kajastab sedakorda Lääne-Virumaale Patika külla kerkinud suvekodu saamise lugu.
  Patika maja, Tõnu Laigu looming, on kaarja vormiga hoone, mis rõhutab sulandumise ideed. Ümbritsevaga arvestamine, loodusesse sulandumine ja naturaalsed materjalid loovad tunde, et see isikupärase kujuga hoone ongi osake ümbritsevast, mitte aga isepäiselt loodusega vastassuunda sammuv võõrkeha.
  Portreeloos kajastame arhitekt Peeter Pere tegemisi ja nägemust. Tõsi ta on, et kellele on antud, sellele on tihti antud mitmes vallas. Pole siin erand ka Peeter Pere, sest asjaolude pisut teistlaadse kujunemise tulemusena võiksime meest hoopis hea maalikunstnikuna tunda. Peeter Pere ise tunnistab, et alateadvuses on kunstnik temas alati tegutsemas ja arhitektiga vaidlemas, muutes tulemuse ainult paremaks.
  Ülevaatelugu Veneetsia arhitektuuribiennaali Eesti väljapanekust toob muu hulgas esile rõõmustava asjaolu, et arhitekti looming oli Maarjamaal au sees ka kehvadel aegadel. Ilmselt pole juhus, et võrreldes põhjanaabritega eelistame tänaseni arhitekti plaanitut kataloogimajadele. Mis siis, et viimased kõigiti kasutajasõbralikuks disainitud. Ehteestlaslik ise-omamoodi-teen-mõtteviis on vähemalt selles vallas positiivse laenguna mõjunud.
  Usutavasti oleks aga meie tänavapilt rikkam, kui arhitekti ehitusprotsessis rohkem usaldaksime. Igale kingsepale jäägu ikka omad liistud: summad tellijalt, mis kulutatakse kauni vormi loomisele, on kulutamist väärt...
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Infoturbe ekspert: identiteedivargusi on rohkem kui maailmas inimesi, teadlikkus peab tõusma
Tänavust infoturbeaastat iseloomustavad uued ründeviisid, kasvav identiteedivarguste arv, keerukamaks muutunud ründed ning digitaalse tarneahela riskid, kirjutab IT-ettevõtte Datafox infotrube juht Janar Randväli.
Tänavust infoturbeaastat iseloomustavad uued ründeviisid, kasvav identiteedivarguste arv, keerukamaks muutunud ründed ning digitaalse tarneahela riskid, kirjutab IT-ettevõtte Datafox infotrube juht Janar Randväli.
USA aktsiaturud alustasid juulit tõusuga
USA peamised aktsiaindeksid alustasid uut kuud positiivses meeleolus, tõustes üle protsendi eilsest sulgumistasemest kõrgemale.
USA peamised aktsiaindeksid alustasid uut kuud positiivses meeleolus, tõustes üle protsendi eilsest sulgumistasemest kõrgemale.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Liina Kersna jääb ametisse Valitsuses ei tohi alla 7 liikme
Peaminister Kaja Kallas otsustas haridusministri Liina Kersna tagasiastumispalvega oodata uue valitsuseni.
Peaminister Kaja Kallas otsustas haridusministri Liina Kersna tagasiastumispalvega oodata uue valitsuseni.
Haapsalu raudtee pikendamine liigub teadmata tulevikku
Lisaks Tallinna Haigla Euroopa Liidu taasterahastust eemaldamisele otsustas valitsus lõpetada ka Turba–Risti raudtee ehitamisele 34 miljoni euro mahus toetuse andmise.
Lisaks Tallinna Haigla Euroopa Liidu taasterahastust eemaldamisele otsustas valitsus lõpetada ka Turba–Risti raudtee ehitamisele 34 miljoni euro mahus toetuse andmise.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.