Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Inteli soliidne tulemus

  Investorid lootsid, et teisipäeval avaldatavad Inteli kvartalitulemused ei näita, et arvutiturul kukkus kolmandas kvartalis põhi alt ära.
  Intel raporteeris ootusi ületanud tulemustest ja prognoosis, et neljas kvartal tuleb soliidne. Maailma suurima arvutiprotsessoritootja kvartalikasum kasvas aastaga 59 protsenti ja käive kerkis 18 protsenti. Inteli puhaskasum kasvas 1,86 miljardilt dollarilt 2,96 miljardile dollarile ehk 33 USA sendilt aktsia kohta 52 sendile. Bloombergi küsitletud analüütikud prognoosisid, et ettevõtte kasumiks kujuneb 50 senti aktsia kohta. Käive kasvas 9,39 miljardilt dollarilt 11,1 miljardile. Analüütikud ootasid 11 miljardi dollari suurust käivet.
  Analüütikute ootused oleksid olnud suuremad, kui Intel ei oleks ise kärpinud augustis oma prognoosi, viidates nõrgale arvutinõudlusele.
  Inteli juhatuse esimees Paul Otellini ütles, et nemad näevad üle maailma tervislikku nõudlust kõikvõimalike arvutijuppide järele. Neljandaks kvartaliks prognoosis ta, et käive tuleb 11 ja 11,8 miljardi dollari vahemiku. Analüütikud ootavad gigandilt neljandas kvartalis 11,3 miljardi dollarilist käivet. Oodatavast kasumist rääkides on Intel läbi ajaloo olnud kidakeelne. Ainsaks kasumiindikaatoriks annavad nad teada ärikasumi marginaali, milleks võiks neljandas kvartalis olla 67 protsenti pluss-miinus mõned protsendipunktid. Kolmandas kvartalis oli ärikasumi marginaal 66 protsenti.
  Inteli finantsdirektor Stacy Smith ütles analüütikutele, et ettevõtted ja eraisikud vähemarenenud turgudel ostsid rohkem arvuteid, mis aitas Intelil saada üle nõrgemast nõudlusest USAs ja Euroopas. Tulemus võiks rõõmustada ka arvutitootjaid Delli ja Hewlett-Packardit, mis teenivad aegunud arvutirontide uuendamistsüklilt. Ta lisas, et terves arvutitootmisahelas on osadevaru muutunud õhukeseks.
  Intel püüab tungida arvutimaalimast ka nutitelefonide sisemusse. Selleks on ettevõte hakanud üle võtma teisi kompaniisid.
  Augustis teatas ettevõte oma 42aastase ajaloo suurimast ülevõtmistehingust. McAfee eest pakuti 7,68 miljardit dollarit. See tehing aitab AP andmetel parandada Inteli protsessorite turvalisust ning müüa turvatarkvara ühes uute kiipidega mitmesugustele seadmetele autodest mobiiltelefonideni.
  Vaid poolteist nädalat hiljem teatas Intel, et ostab Saksamaa Infineon Technologiese mobiilsidekiibi üksuse 1,4 miljardi dollari eest. See üksus toodab kiipe näiteks Apple'i iPhone'idele. See tehing näitab, et Intelil on tõsi taga nutitelefonide tootjate kaebuste lahendamisega, kes ütlevad, et praegused Inteli kiibid kulutavad liiga kiiresti telefonide akusid.
  Minu arvamus Inteli aktsiast on positiivne. Ettevõtte protsessorid on 80 protsendis maailma arvutites, ta suudab kasvatada kasumit ja käivet ning tungib tõsiselt uutesse segmentidesse, nagu nutitelefond ja tahvelarvutid. Kui endal lahendusi ei ole, kasutatakse prisket rahakotti ostudeks. Inteli hinna-kasumi suhe 9,8 on soodne. Aktsia dividenditootlus oli 3,2 protsenti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Vastulause: tarneahelate ümberkujundamisega seotud väljakutseid maksab tõsiselt võtta
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Luurelennukite tellimus Rootsilt viis SAABi aktsia lendu
Rootsi tellimus kahele luurelennukile GlobalEye viis lennukitootja SAABi aktsia täna Stockholmi börsil tõusule.
Rootsi tellimus kahele luurelennukile GlobalEye viis lennukitootja SAABi aktsia täna Stockholmi börsil tõusule.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Raadiohommikus: kuumast suvest ja taasterahastust
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Raadiohommikus: autode hinnaralli jätkub, kuid asi pole tarnetes
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.