• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Uuring: väikeettevõtja sallib korruptsiooni

  Väikeettevõtjad suhtuvad korruptsiooni sallivamalt, väidab justiitsministeeriumi ja Tartu ülikooli kriminaalpoliitika uuring korruptsioonist Eestis.

  Korruptsioonivastase seaduse kohaldamise komisjoni esimees Jaanus Marrandi ütles, et väikeettevõtjad on hakanud korruptsiooni sallivalt suhtuma majanduskriisi mõju tõttu.
  „Kui on küsimus, kas ületada seadusandlikke piire või lõpetada majanduslik tegevus, oldi võib-olla valmis valima ebaseaduslikke käike,“ oletas Marrandi. Samas ütles ta, et ei arva, et väikeettevõtjad oma loomult oleksid altimad korruptsioonile.
  Uuringus seisab, et korruptsiooniga kokkupuute poolest eristuvad väikeettevõtete juhid. Väikeettevõtete (kuni üheksa töötajat) ja väiksema käibega ettevõtete juhid (kuni 250 000 krooni) peavad korruptsiooni rohkem levinuks kui teised. Samuti on nad rohkem ka ise korruptsiooniga kokku puutunud.
  10% ettevõtjatelt on viimase aasta jooksul meelehead soovitud. Ka ettevõtjad on altkäemaksu küsimisega kõige enam kokku puutunud sõidukite tehnoülevaatusel (5%) ja ka riigihangetel (4%). Meelehead on maksnud 3% ettevõtjatest.
  Veel üllatas Marrandit, et noorem vanusegrupp oli korruptsiooni suhtes vanematest sallivam. "Ma ütleksin, et see on murettekitav, et miski siin ühiskonnas logiseb," sõnas Marrandi.
  Ta lisas, et riigil tuleks korruptsiooni vähendava ennetustöö jaoks rohkem ressurssi panustada.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
USA Toidu-ja Ravimiamet hääletas kolmanda vaktsiinidoosi vastu
Reedel hääletas USA Toidu-ja Ravimiamet (FDA) Pfizeri kolmanda vaktsiinidoosi heakskiitmise vastu, vahendab Yahoo Finance.
Reedel hääletas USA Toidu-ja Ravimiamet (FDA) Pfizeri kolmanda vaktsiinidoosi heakskiitmise vastu, vahendab Yahoo Finance.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Rahandusministri arvates võiks rahapesu andmebüroo litsentside andmise peatada
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.