Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Uuring: väikeettevõtja sallib korruptsiooni

  Väikeettevõtjad suhtuvad korruptsiooni sallivamalt, väidab justiitsministeeriumi ja Tartu ülikooli kriminaalpoliitika uuring korruptsioonist Eestis.

  Korruptsioonivastase seaduse kohaldamise komisjoni esimees Jaanus Marrandi ütles, et väikeettevõtjad on hakanud korruptsiooni sallivalt suhtuma majanduskriisi mõju tõttu.
  „Kui on küsimus, kas ületada seadusandlikke piire või lõpetada majanduslik tegevus, oldi võib-olla valmis valima ebaseaduslikke käike,“ oletas Marrandi. Samas ütles ta, et ei arva, et väikeettevõtjad oma loomult oleksid altimad korruptsioonile.
  Uuringus seisab, et korruptsiooniga kokkupuute poolest eristuvad väikeettevõtete juhid. Väikeettevõtete (kuni üheksa töötajat) ja väiksema käibega ettevõtete juhid (kuni 250 000 krooni) peavad korruptsiooni rohkem levinuks kui teised. Samuti on nad rohkem ka ise korruptsiooniga kokku puutunud.
  10% ettevõtjatelt on viimase aasta jooksul meelehead soovitud. Ka ettevõtjad on altkäemaksu küsimisega kõige enam kokku puutunud sõidukite tehnoülevaatusel (5%) ja ka riigihangetel (4%). Meelehead on maksnud 3% ettevõtjatest.
  Veel üllatas Marrandit, et noorem vanusegrupp oli korruptsiooni suhtes vanematest sallivam. "Ma ütleksin, et see on murettekitav, et miski siin ühiskonnas logiseb," sõnas Marrandi.
  Ta lisas, et riigil tuleks korruptsiooni vähendava ennetustöö jaoks rohkem ressurssi panustada.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Investeerimisplatvormi juht: rikkusest pole kasu, kui meil planeeti enam pole
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
Soomlastelt Mandatumi ostnud Invalda siseneb Eesti turule
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.