• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Parem maine SEB Enskildal ja LHV-l

  Küsimuse peale, kas mõnel siinsel finantsasutusel kui tööandjal on finatssektori rahva silmis teistest parem maine, tõstsid Äripäeva küsitletud praegused ja endised pangatöötajad esile SEB Enskildat ja LHV-d.

  "Kus on natuke parem maine väärtpaberite valdkonnas, on SEB tütar Enskilda. Tundub, et suurtest pankadest ongi SEB kõige eesrindlikum," räägib üks allikas. Temaga nõustub ka teine Äripäevaga vestelnu: "Enskilda on alati olnud tugevam, aga seda tänu mitte niivõrd SEB-le, kuivõrd Henrik Igasta persoonile (Igasta on SEB Enskilda ettevõtete rahanduse juht Balti riikides – toim), kes on tõesti Eestis selgelt number üks. Ja eks tuleb vaadata ka üle piiri, SEB Rootsis on selgelt rohkem korporatiivne pank kui Swedbank, kes on rohkem eraisikutele ja pisifirmadele orienteeritud."
  SEB Enskilda populaarsust näitab ehk ka see, et paar kuud tagasi liikus sinna Swedbankist korraga neli tippspetsialisti. Nendeks on aktsiamaakler Raido Lillemets ning analüütikud Pavel Lupandin ja Marko Daljajev. Lisaks liitus SEB Enskilda ettevõtte rahanduse Balti meeskonnaga Mihkel Torim, kes oli Swedbankis vastutav aktsiakapitali kaasamisega seonduva tegevuste eest.
  Olgu öeldud, et eespool Enskildat kiitnud isikutest kumbki pole SEB ega SEB Enskilda palgal.
  Grupiviisiline lahkumine on allikate sõnul investeerimisüksuste puhu tavapärane nähtus ja seda kogu maailmas. "Sellised tiimid on rohkem endale lojaalsed kui oma tööandjale. Kunagi tuldi mujalt Hansapanka, kui ehitati üles Hansa Varahaldust ja nii see ring käib," räägib allikas.
  SEB Enskilda kõrval tõsteti esile ka Eesti kapitalil põhinevat panka LHV. "Kui ma vaatan turgu, siis ainus, kes areneb jõuliselt, on LHV. Nad vaatavad suuremat pilti ega ole nii kitsastesse lõikudesse jaotunud nagu suured kommertspangad, neil pole piiranguid peal. Ma loodan sellele, et kui LHV võtab riske ja investeerib, siis teised tulevad varsti järele," sõnab allikas, kes ise LHVs ei tööta. Ta tõi välja ka turuliidri Swedbanki suurima tugevuse: "Swedbankil on metsik tehniline võimekus, mille nad saavad kiirelt enda kasuks pöörata, kogu tehniline süsteem, näiteks internetiteenused, on neil selgelt number üks. Potentsiaali on Swedbankil kõige rohkem."
  Autor: Piret Reiljan, Silvia Kruusmaa
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu tippu
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu kõrgeima tasemeni, sest Ukrainaga seotud geopoliitilised pinged ning aktsiate odavnemine panid investoreid turvasadamat otsima, vahendab Reuters.
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu kõrgeima tasemeni, sest Ukrainaga seotud geopoliitilised pinged ning aktsiate odavnemine panid investoreid turvasadamat otsima, vahendab Reuters.
Aasta ettevõtte Chemi-Pharmi finantsjuhi vaade kriisiga kohanemisele: Directo äritarkvara sai asendamatuks
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Kurioosne: enamus maailma krüptoäridest on registreeritud Eestisse Käive ulatub miljardite eurodeni
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.