Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ligi: Eesti ettevõtjast hinnatõus ei sõltu

  "Asi on ootuses - ettevõtjad arvavad, et kriis on läbi, ootus on suurem olnud kui reaalne ostuvõime," kommenteeris Ligi. "Sissetulekute tase hinnakasvu ei võimalda ning ka edaspidi võime näha, et ettevõtete valearvestuste korral tuleb hindu taas alandada."
  Ligi sõnul tuleneb praegune hinnatõus välismõjudest ning sellest ei pääse ka Eesti - kütuste ja toiduainete hindade tõusud on globaalsed. "Inflatsioon on kiirenenud ka mujal Euroopas. Samas on eurotsoonis, kuhu ka meie järgmise aasta alguses kuulume, hinnatõus väiksem kui mujal Euroopas," märkis minister.
  Statistikaameti andmetel kerkisid impordihinnad septembris nii augusti kui ka eelmise aasta septembriga võrreldes. Mõjuriteks põllumajandussaaduste ja keemiatoodete hinnatõus ning mineraalsete kütuste ja rõivaste hinnalangus.
  "Rahvusvahelised hinnad mõjutavad, sest praegune inflatsioon on peamiselt imporditud," neetis Ligi. Kodumaistest teguritest tulenev hinnatõususurve on tema sõnul nõrk, kuna sisenõudlus on väike ja inimeste sissetulekud vähenenud.
  "Ka meie laenuturg ei ole taastunud, see on sisetarbimise tunnus," lausus Ligi. "Tegelik keskmine palga langus on 5,3%, see ei ole näilik, see on tegelik," rõhutas Ligi.
  Eesti Kaupmeeste Liidu direktori Marika Merilai sõnul valitseb Eestis endiselt majanduskriis. "Eesti on täielikus majanduslanguses. Mitte ükski riik ei ole sellises seisus olnud nagu meie enne eurole üleminekut," lausus Merilai.
  Oktoobris impordihinnad kerkivad, prognoosis majandus- ministeerium. Nafta maailmaturuhind on püsinud suhteliselt stabiilne, teiste toormete hinnad on aga jätkuvalt tõusujoonel. See tõstab ka kaupade ekspordihindu.
  Eesti Konjunktuuriinstituudi andmetel kiirenes inflatsioon augustis ja septembris, seda on selgelt tundnud ka tarbijad. Samas vähenes oktoobris teist kuud järjest tõusnud tarbijate kindlustunne.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Investeerimisplatvormi juht: rikkusest pole kasu, kui meil planeeti enam pole
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
Soomlastelt Mandatumi ostnud Invalda siseneb Eesti turule
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.