Katariina Krjutškova • 12. november 2010 kell 13:44

Jüri Ross: liiga kiiresti tahetakse rikkaks saada

Ühest küljest põhjustab tööpuudust oskamatute hulk, kes hüppavad ühelt ametikohalt teisele, rääkis Infotark ASi omanik Jüri Ross.

„Liiga kiiresti tahetakse rikkaks saada, hüpatakse ühelt töökohalt teisele, kuid nii ei saadagi spetsialistiks. Selleks peab tahe olema. Kui iga kahe aasta tagant leitakse, et nüüd on töökoht end ammendanud – see on absurdne arusaam,“ sõnas Ross.

Ta lisas, et Eesti tööpuudus on endiselt suhteliselt suur, sest turul on palju oskamatuid inimesi.

Teisalt ütles Ross, et nende ettevõttel on alates maikuust 4%-line majanduskasv, mis näitab, et majandus paraneb. Selle aja jooksul on tööle võetud ka kaks uut inimest – kogu ettevõtte töötajaskonnast moodustab see kaks protsenti. Ross täpsustas, et nende kauplused muutsid asukohta ja said suurema pinna, mistõttu oli uusi inimesi vaja.

Rossi sõnul läheb nii tema ettevõttel kui ka Eestil kõige rohkem vaja müügiinimesi. „Juba selleks, et eksport tõuseks, on vaja tõsiseid müügiinimesi,“ ütles Ross.

Kuigi Ross ütles, et keskeltläbi palkas kolmandas kvartalis iga kolmas ettevõte endale töötaja, ei usu ettevõtja, et töötuse vähenemine samas tempos jätkub. „Nii kiire tempoga see ei käi,“ sõnas Ross. Ta lisas, et kehvematel aegadel jääb tööpuudus siiski 10 protsendi lähedale.

Hetkel kuum