Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Soros müüs kulda, Paulson hoiab

  Kui George Soros müüs III kvartalis kümnendiku oma kullafondi osakutest, siis John Paulsoni riskifondis pole kulla osakaal viimases kvartalis muutnud.

  Investeerimisguru George Soros müüs oma fondi Soros Fund Managementi kaudu viimases kvartalis küll 0,55 miljonit kullafondi SPDR Gold osakut, kuid soetas kvartaliga 5 miljonit iShares Gold Trust osakut ja 705 000 kullaga seotud ostuoptsioonilepingut.
  Sorose viimase kvartali kullaliigutamised on tekitanud täna välismeedias paraja segaduse. Kui finantsuudisteagentuur Bloomberg arvutuste kohaselt on Soros kvartaliga kulda müünud, siis MarketWatch ja toormetele keskenduv Kitco saidi põhjal on vanameister kullas oma positsiooni suurendanud.  Igatahes ühes ollakse ühte meelt. Kulla näol on tegemist Soros Fund Managementi siiani suurima investeeringuga.
  Riskifondijuht John Paulsoni poolt juhitavas Paulson & Co fondis kvartali jooksul kullapositsioon ei muutunud, püsides aukartust ärataval 31,5 miljoni SPDR Gold Trust osaku tasemel. Umbes nelja miljardi dollari suurene investeering kulda on ka Paulson & Co kõige suurem investeering.
  Hoolimata kullaarmastuse jätkumisest on aga Paulson müünud kvartali jooksul maha oma suuruselt teise investeeringu – maailma juhtiva kullatootja AngloGold Ashanti Ltd 2,7 miljonit aktsiat.Samuti on ka Sorose fond vähendanud positsioone koguni viies kullatootjas.
  Soros ütles uudisteagentuurile Reuters septembris, et kulla hinnaralli jätkub. "Ma nimetan seda ülimaks varamulliks, mis tähendab see, et kulla hind võib liikuda üles. Aga see investeering pole kindlasti turvaline ning ei kesta igavesti," rääkis ta.
  Forbesi 2010. aasta rikaste TOPi andmeil platseerus Georg Soros varade väärtuse poolest maailmas 35. kohal 14,2 miljardi dollari suuruse varandusega. John Paulson jäi temast ainult veidi maha (45. koht ja 12 miljardit dollarit).Kulla hinna viimane rekord pärineb 9. novembrist, kui untsi hind käis ära 1424,60 dollaril. Täna kaupleb kullaunts 1340-60 dollari tasemel.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
USA aktsiaturud alustasid juulit tõusuga
USA peamised aktsiaindeksid alustasid uut kuud positiivses meeleolus, tõustes üle protsendi eilsest sulgumistasemest kõrgemale.
USA peamised aktsiaindeksid alustasid uut kuud positiivses meeleolus, tõustes üle protsendi eilsest sulgumistasemest kõrgemale.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Raadiohitid: kuidas taltsutada inflatsiooni
Lõppeval nädalal avardasid kuulajate silmaringi raadiosaated inflatsioonist, investeerimisest, OÜtamisest ning turismi olukorrast Ungaris.
Lõppeval nädalal avardasid kuulajate silmaringi raadiosaated inflatsioonist, investeerimisest, OÜtamisest ning turismi olukorrast Ungaris.
Haridusminister Liina Kersna astub ametist tagasi
Riigiprokuratuur alustas kriminaalmenetluse uurimaks möödunud aasta oktoobris sõlmitud kiirtestide hankelepingu sõlmimise asjaolusid. Haridus- ja teadusminister Liina Kersna (Reformierakond)
Riigiprokuratuur alustas kriminaalmenetluse uurimaks möödunud aasta oktoobris sõlmitud kiirtestide hankelepingu sõlmimise asjaolusid. Haridus- ja teadusminister Liina Kersna (Reformierakond)

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.