• Jaga lugu:

  Iirimaa järel võib surve alla sattuda Portugal

  Kui Iirimaa võlakriisile saab lahendus leitud, ei pruugi see euroalale veel rahu tuua.              

  Citigroupi ja Lloyds TSB Corporate Banki analüütikud usuvad, et kergendus jääks lühiajaliseks. Järgmisena oleks sihikul Portugal, mis on euroketi järgmisi nõrgimaid lülisid, vahendas agentuur Bloomerg.
  Portugali kümneaastaste riigivõlakirjade intressimäärad on kerkinud 6,92%-le (läinud nädalal rekordilisele 7,25%-le) Iirimaa 8,31 ja Kreeka 11,7 protsendi kõrval.
  "Portugal ei ole praeguses olukorras mitte Iirimaa pärast," ütles Citogrupi globaalsete turgude strateeg Steven Mansell. Iirimaa probleemide leevendamine ei muuda Portugali olukorda.
  Valitsuse prognoosi järgi aeglustub Portugali SKP kasv tuleval aastal 0,2%-le tänavuselt 1,3%-lt (OECD prognoosib tuleval aastal SKP vähenemist 0,2%). Samuti läheb Portugalil eelarvedefitsiidi taltsutamine visamalt – Kui Hispaanias ja Kreekas on eelarvedefitsiit aasta esimese üheksa kuuga vähenenud vastavalt 40% ja 30%, siis Portugalis on see 2,3% kasvanud, vahendas Bloomberg.
  "Oodake paar nädalat ja turg võtab ette kellegi järgmise – Portugal oleks esimene," ütles Lloyds TSB Corporate Banki turustrateeg Charles Diebel. "Turud tõukasid Iirimaa samasse seisu nagu Kreeka praegu on. Millist alust on arvata, et sama ei juhtu Portugaliga?"
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Raadiohitid: investori kallis viga ja verelaskmine Hiinas
Sel nädalal kõnetasid Äripäeva raadio kuulajaid kõige enam investeerimisõppetunnid ning kommentaarid värsketele majandusnäitajatele.
Sel nädalal kõnetasid Äripäeva raadio kuulajaid kõige enam investeerimisõppetunnid ning kommentaarid värsketele majandusnäitajatele.
Nutikas andmete kasutamine avab uued võimalused
Igapäevaselt koguneb üha rohkem andmeid ning nendest on saanud üks väärtuslikumaid ressursse. Andmete kasutusvõimalused järjest laienevad ning üheks suunaks on kindlasti inimeste liikuvusmustrite analüüsimine ning selliste andmete tark kasutamine.
Igapäevaselt koguneb üha rohkem andmeid ning nendest on saanud üks väärtuslikumaid ressursse. Andmete kasutusvõimalused järjest laienevad ning üheks suunaks on kindlasti inimeste liikuvusmustrite analüüsimine ning selliste andmete tark kasutamine.