• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ansip: maksualandusi teeme palgakasvu pealt

  Keskerakondlane Kadri Simson küsis eelmisel nädalal riigikogu infotunnis peaminister Andrus Ansipilt, milliseid kaudseid makse ta plaanib tõsta, kui haigekassa ja pensionikassa laekumised vähenevad sotsiaalmaksule lae sisseseadmisega üle miljardi krooni.

  „Minu käes on rahandusministeeriumi ja Eesti Panga ühiskiri, millele on alla kirjutanud Jürgen Ligi ja Andres Lipstok. Siin antakse meie Euroopa kolleegidele lubadusi, mida Eesti teeb aastatel 2011–14 ehk lubadusi järgmise valitsuse nimel. Üks nendest lubadustest on selline, et lubatakse edasi tõsta kaudseid makse ja vähendada otseseid makse,“ ütles Simson.
  Reformierakonna valimislubadusest meenutas ta lubadust seada ülempiir sotsiaalmaksu maksjatele ehk maksuvabastus kõige suurema sissetulekuga inimestele. „Hinnanguliselt maksab selline lubadus  Haigekassale ja Pensionikassale üle miljardi krooni,“ ütles Simson. „Minu küsimus ongi selline, et milliseid kaudseid makse te plaanite tõsta, et sellist lubadust ellu viia? Reformierakonna lubaduses on ka kirjas, et maksumäära üldiselt ei tõsteta.“
  Peaminister Andrus Ansip tunnistas, et pole küll konkreetselt seda kirja lugenud, aga teada on, et tööhõive meil juba suureneb, palgad hakkavad tõusma ja majandus on pöördunud tõusule. „Möödunud kuu või õigemini septembri ekspordinumbrid olid väga head – 40% on ekspordi kasv aastases võrdluses, tööstustoodangu mahu kasv 31%,“ meenutas Ansip.
  „Ilmselt on kõigile arusaadav, et majanduskasv pöördub palgakasvuks, see pöördub eelarve tuludeks. Ja kui eelarve tulud hakkavad hästi laekuma, küllap on siis võimalik ka maksualandusi teha,“ lisas Ansip.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Twitteri saab nüüd postitajatele bitcoine jootrahaks jätta
Twitter teatas neljapäeval, et võimaldab kasutajatel maksta oma lemmikutele jootraha bitcoinides, vahendab CNBC.
Twitter teatas neljapäeval, et võimaldab kasutajatel maksta oma lemmikutele jootraha bitcoinides, vahendab CNBC.
Et saunamõnusid jätkuks kauemaks!
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.