• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Concorde'i katastroof maksis Continentalile 200 000 eurot

  Kümme aastat pärast Concorde'i katastroofi leidis Prantsuse kohus, et toimunus oli süüdi USA lennukompanii Continental. Trahvisummaks määrati lennufirmale 200 000 eurot.

  Käesoleva aasta veebruarist käinud kohtuprotsessil oli peaküsimus, kas Concorde'i programmi toonane juht ja USA lennufirma Continental juhid olid õnnetuses vastutavad.
  Täna kuulutas kohus välja otsuse: Continental Airlines ja üks sama firma mehaanik on süüdi ettekavatsemata tapmises. Continental peab maksma trahvi 200 000 eurot ning mehaanikule määrati 15 kuud vanglakaristust tingimisi.
  Concorde sõitis stardis üle titaanlamelli, mis oli maha kukkunud ühelt Continentali masinalt. Concorde'i kumm lõhkes, kummitükid lõhkusid lennuki kütusepaagi ning väljavoolav kütus süttis põlema. Continentali advokaadid olid varem üritanud väita, et Concorde põles juba enne kokkupuudet metallitükiga.
  Lennufirmale Air France kuulunud ülehelikiirusel lendav Concorde kukkus alla poolteist minutit peale starti Pariisi Gonesse eeslinnas. Surma sai 113 inimest, õnnetus juhtus 25. juulil 2000.
  Autor: Katri Soe-Surén
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
NFT – kuum plokiahela trend – saab oma ETFi
USA varahaldur Defiance ETF käivitab Defiance Digital Revolution ETFi, mis hakkab järgima plokiahelaga seotud ettevõtete ja non-fungible token'i (NFT) indeksit.
USA varahaldur Defiance ETF käivitab Defiance Digital Revolution ETFi, mis hakkab järgima plokiahelaga seotud ettevõtete ja non-fungible token'i (NFT) indeksit.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Raadiohommikus: kelle seast valitakse aasta silmapaistvaim ettevõtja?
Äripäeva toimetus valis värskelt välja kaheksa inimest, kes kandideerivad sel aastal tiitlile aasta ettevõtja. Kes ja miks esitati ehk kelle seast valik tehakse, selgub hommikuprogrammis.
Äripäeva toimetus valis värskelt välja kaheksa inimest, kes kandideerivad sel aastal tiitlile aasta ettevõtja. Kes ja miks esitati ehk kelle seast valik tehakse, selgub hommikuprogrammis.