16. detsember 2010 kell 5:32

RMK juht oleks börsilemineku poolt

Arutelu RMK võimaliku börsilemineku üle on tõusnud ja vaibunud varemgi, praegune juhatuse esimees Aigar Kallas on olnud üks selle idee toetaja.

Ka täna ütleb ta, et on endiselt selle idee poolt, sest igale ettevõttele tuleb börsileminek läbipaistvuse ja distsipliinile mõttes kasuks, rääkimata Eesti investeerimiskeskkonna atraktiivsemaks muutmisest. Kallas usub, et Eestis leidub küll inimesi, kes oma vaba raha sukasääres või pangas hoiavad ning selle börsi kaudu riigimetsa paigutaks.

„Samas ei ole põhjust meie enda vajadustest lähtuvalt, see tähendab, et oleks rahapuudus,“ märgib ta lisades, et saab aru ka inimestest, kelle jaoks on tegemist emotsionaalse küsimusega, sest börsileminek tähendaks justkui, et pühaks ja puutumatuks peetav riigimets müüakse maha.

„Saan aru nendest, kes näevad suurt ohtu selles, et kui RMK oleks börsil, siis ta oleks nagu riigi ja kodanike jaoks kadunud ja seepärast ma ei ole ka seda teemat afišeerinud või püüdnud teisi veenda.“

 

Autor: Kadri Bank, Silvia Kruusmaa

Hetkel kuum