Artikkel
  • Kuula
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Edgar Savisaar murdus eile õhtul

    Eile õhtul olid Moskvast saabuvale Deniss Boroditšile Tallinna lennujaama tulnud vastu Edgar Savisaar ja Kalle Klandorf. Aga ka Savisaare käitumist kritiseerinud ja Boroditši kaitsma asunud Ain Seppik, kes nähes Savisaart eemaldus kiiresti. Oli näha, et ta pole Savisaarega kohtumisest huvitatud ja oli isegi üllatunud lennujaamas erakonna juhti nähes.
    Savisaar omakorda tuli teda filmivale fotograafile kätega kallale. Hiljem ta vabandas oma käitumise pärast. "Andke andeks, läksin ägedaks," lausus Savisaar ja eskortis koos Klandorfiga Boroditši enda autosse.
    Boroditš on rahastamisskandaali võtmetegija ja tõenäoliselt kahtlustab Savisaar, et just Boroditš oli see, kes tegi kapoga koostööd. See võis olla ka põhjuseks, miks ta ise Boroditšile lennujaama vastu läks.
    Teisipäeva hilisõhtul kapo avaldatud infost võib järeldada, et just Boroditš võis olla see, keda kapo kasutas mikrofonijalana, et salvestada Jakunini ja Savisaare kõnelused. Boroditš jäi ise lennujaamas napisõnaliseks ja ei soovinud neid väiteid kommenteerida.
    Õhtul samuti lennujaama tulnud Ain Seppik juhib aga Keskerakonna sees tekkinud mõjukat vastasleeri, kes soovib Savisaare asemel erakonna esimehe kohal näha Jüri Ratast. See looks Keskerakonnale võimaluse hakata tegema koostööd Reformierakonnaga ning võimaldaks pärast kevadisi valimisi tulla Toompeal võimule.
    Rahastamisskandaali puhkemise tagamaadest on meedias olnud erinevaid spekulatsioone. Äripäevale teadaolevalt on Savisaare kukutamine olnud juba ligi aasta Keskerakonna osa liikmete seas päevakorral. Opositsiooni tuumiku moodustavad Kalle Laanet, Ain Seppik, Jüri Ratas, kes olid tõenäoliselt tänu abilinnapea Deniss Boroditšile teadlikud ka Venemaa Raudteede juhi Vladimir Jakuniniga peetavatest rahastamiskõnelustest. Seda infot omas väidetavalt ka sotsiaaldemokraatide Tallinna juht Andres Anvelt. On tõenäoline, et info kapo raporti kohta jõudis meediasse sellelt seltskonnalt.
    Eile hommikul kritiseerisid Laanet ja Ratas Savisaare tegevust. Neile tõttas appi ka Ain Seppik. Samuti Toomas Varek.
    Laanet ütles, et selleks, et Keskerakond saaks edasi minna, peaks Edgar Savisaar oma juhtivad ametid maha panema. Laaneti sõnul ei ole tal mingit põhjust mitte usaldada kaitsepolitseid. Savisaare teguviis on tõeline julgeolekurisk Eesti riigile, väitis Laanet.
    Edgar Savisaar peab erakonnale punkt-punktilt aru andma ning poliitilisest demagoogiast siin enam ei piisa, ütles Ain Seppik Kuku raadiole. "Siin ei aita niisugune üldine jutt Vene eriteenistustest ja Eesti kapo koostööst jne. Siin niisuguse üldise poliitilise demagoogiaga enam läbi ei saa, siin on nii, et võta punkt, oli - ei olnud, milline on seletus sellele, millised mälestused sellest hetkest on Edgar Savisaarel. /.../ See on väga tõsiseltvõetav dokument ja Eesti kaitsepolitsei vähemalt oma vastuluure osas minu arvates on väga tõsiseltvõetav organisatsioon," lausus Seppik.
    Kuigi Savisaare toetajad asusid oma tegevusplaani koostama juba ööl vastu kolmapäeva, hoidus Savisaar ise kuni eile keskpäeval toimuva linnavalitsuse pressikonverentsini varju. Isegi linnavalitsuses ei teatud hommikul, kas linnapea tuleb tavapärasele pressikonverentsile. Ta otsustas lõpuks tulla ja näidata, et tunneb end Keskerakonna juhina kindlalt.
    Eile õhtul Tallinna lennujaamas toimunud vahejuhtum aga näitab, et Savisaar ei pea end veel puhkenud lahingu võitjaks.
    Eile Tallinna linnavalitsuse pressikonverentsil ütles Edgar Savisaar, et tagasi astuda ta ei kavatse.
    "Mis puutub erakonda, siis otsustab erakond. Mis puutub Tallinna linnapeasse, siis Tallinna keskfraktsioon ja Tallinna rahvas on mind linnapeaks teinud, nemad saavad ka seda otsustada, kes neid edaspidi juhib nii linnas kui ka parteis," rääkis Savisaar.
    Kapo avaldust nimetas Savisaar "öövarjus kergel käel kokku pandud paberiks", mida tal on raske tõsiselt võtta. Tema sõnul on avalduse suurimad puudused, et see on poolik, ei sisalda tõestusi ja võimaldab mitmeti tõlgendada. "Ainult väited ja oletused, mitte tõendid," ütles ta.
    "Raport on kokku lõigatud erinevatest dokumentidest. Mulle näib, et tõlkes on osa materjali kaduma läinud või on juurde lisatud. Mulle on sügavaks pettumuseks, et raport väldib täielikult kasutamast 3. novembril Raivo Aegi ja minu vahel Vääna-Jõesuus toimunud kohtumise lindistust. Ma ei saa aru, mille tõkestamisest raportis räägitakse, kui sellel kohtumisel kapo kõrged ametiisikud tegelikult õhutasid mind jätkama kontakte ja suhteid Vene poolega. Nad mitte ei tõkestanud, vaid hoopis õhutasid!" ütles Savisaar.
    "Aktuaalse kaamera" reporteri Tiina Jaaksoni küsimusele, kuidas täpselt õhutati Savisaart kontakte jätkama, jättis viimane aga vastamata.
    "Mina ei hakka siin, proua Jaakson, spekulatsioonidega tegelema," vastas Savisaar.
    "Ka on mulle ebaselge väide, et raha küsiti konspiratiivsel viisil. Kas iga kord, kui ma ütlesin sõna "kirik", siis tuleb mõelda "partei", ja iga kord kui ma ütlesin "partei", siis tuleb mõelda "kirik"? Igal juhul on see tõsine jutt ja palume kogu materjali avalikkuse ette tuua," lisas Savisaar.
    Savisaar ei vastanud ka küsimusele, milliseid faktivigu raport sisaldab. "Ma ei julge seda kommenteerida, sest ma täna hommikul põgusalt seda lugesin," lausus ta.
    Ajakirjanike küsimusele, keda siis avalikkus peab uskuma, kas kapot või Savisaart, vastas viimane: "See ongi selle ettekande nõrk koht. Teie loete sealt üht ja küsite, kas ma peaks tagasi astuma. Mina leian teist ja alustasin sellest, et kapo ettekanne toetab mind."
    Eile õhtul kell 16 tegi Keskerakond pressikonverentsi, kus teatas, et Keskerakond moodustas rahastamisskandaali uurimiseks tõekomisjoni. Komisjoni esimees on Kalle Klandorf.
    Küsimusele, miks pole komisjonis näiteks jõuliste avaldustega esinenud Kalle Laanetit, Ain Seppikut või Jüri Ratast, ning kas Keskerakonnas on tekkinud lõhe, vastas Savisaar: "Ärge lootkegi, te otsite olematut lõhet."
    Kui ajakirjanikud küsisid veel tema võimaliku partei esimehe kohalt lahkumise kohta, siis küsis Savisaar vastu: "Millist seadust Edgar Savisaar teie meelest on rikkunud? Kui te suudate seda nimetada, siis olge head. Kui ei suuda, siis unistage edasi."
    Eile teatas riigiprokuratuur, et ei alusta kriminaalmenetlust Keskerakonna võimaliku ebaseadusliku rahastamise uurimiseks, kuna kaitsepolitsei hoidis kuriteokatse ära.
    Ain Seppikut on aastaid peetud üheks Keskerakonna võtmetegijaks ja Edgar Savisaare lähimaks võitluskaaslaseks, praegu on ta aga olnud üks Savisaare suuremaid kriitikuid. Ain Seppiku pojad on olnud Keskerakonna toetajad ning aitasid ka Savisaarel hankida aasta tagasi 2,7 miljoni krooni suuruse laenu. Raha tuli Briti Neitsisaartel asuvast offshore-firmast. Eilsel pressikonverentsil soovitas Savisaar offshore-firmat puudutavad küsimused Ain Seppikule esitada.
    Intervjuu Ain Seppikuga
    Edgar Savisaar ütles, et Teie tegelesite tema laenuasjadega?
    Ei, meie… mina ei tegelenud tema laenuasjadega. Tema sai laenu sellelt firmalt, kellest on ammu räägitud, ja sellega see tegelemine lõppeski.
    Aga selles mõttes vastab tõele, et Teie aitasite seda laenu vormistada?
    Ei-ei-ei, miks ma pidin vormistada aitama, sest ta tunneb minu poegi ise väga hästi ja mina ütlesin, et võid minna ja küsida. Ta läks, küsis ja saigi. Minu teada vormistati see sealsamas ja ta kirjutas laenulepingule alla.
    Savisaar ütles pressikonverentsil: Ma palun kõik need küsimused Ain Seppikule esitada, mina ajasin oma laenuasju temaga ja ma ei oska Bravotexi tagamaid kuidagi kommenteerida.
    Mina ka ei oska kommenteerida. Aga teie skeemid… te ikka millestki ei õpi. Ühe lahingu te juba kaotasite, kui Peeter Raidla joonistas igasuguseid skeeme. Nüüd olete teie igasugu suvalised asjad kokku pannud. See on lihtsalt uskumatu. Seekord me muidugi kohtusse ei kaeba, see on mõttetu. Mingid asjad on kokku pandud põmm-põmm-põmm, väga hea fantaasia!
    Aga tema laenu kohta ma ei oska rohkem midagi öelda.
    Kas teie vahelt on must kass läbi jooksnud? Võtsite väga jõuliselt sõna Kuku raadios ja nüüd Savisaarelt selline lause, et Ain Seppik tegeles tema laenuasjadega.
    Ütlesin, nagu seis on, ega siin midagi teha ei ole.
    Kas Savisaar peaks tagasi astuma?
    Mina ei ole nii öelnud ja ei ütle seda ka täna.
    Ta peaks siis tagasi astuma, kui ta leiab, et need faktid on õiged. Sel juhul ma ei näe muud võimalust. Aga kui ta leiab, et see on poliitiline tellimus, laim, siis demokraatlikus riigis lahendatakse need küsimused kohtus au ja väärikust kaitstes.
    Kas Teie arvates on need kaitsepolitsei väljatoodud faktid õiged?
    Ma ei oska seda öelda, see on loetelu ja nad peaksid olema kuidagi millegagi kindlustatud, kahtlemata. Mingi allikas on, kust need saadi. Selle kohta ma ei oska midagi öelda, sest see on endiselt kaetud riigisaladusega.
    Kalle Laanet võttis küll hommikul raadios väga jõuliselt sõna.
    See on usu küsimus - kas sa usud või mitte. Mina olen oma eelmise elu tõttu, kus ma olin mitmetes ametites, õppinud alati kahtlema. Kui ei ole asjad väga selged, tuleb kahelda.
    Seekord on kahtlemata tegemist väga tõsise dokumendiga, mida tuleb kommenteerida, mille kohta tuleb selgus tuua ja seda saab teha ainult kohtu kaudu. Siis on võimalik neid tõendeid kontrollida.
    Kas erakonnas kogunetakse ka nüüd selle asjaga seoses?
    Minu teada käivad igasugused koosolekud.
    Isegi öösel?
    Võimalik. Mina öösel magasin, mis siin ikka pabistada. Võimalik, sest eks töötajate massid peavad vastavalt stsenaariumile avaldama juhile toetust. Selleks korraldatakse rida koosolekuid, see on tavaline skeem igas erakonnas.
    Miks hakkas levima linnalegend, et Teie olite kogu info lekitamise taga?
    Ma püüdsin ise ka selles selgusele jõuda, aga ei ole allikat leidnud.
    Küsimus pole selles, kes sellest rääkis, vaid selles, kes raha küsis.
    Kui need kaks asja hakkavad segamini minema, siis on meil õnnetus majas.
    Kas Te Sergei Petrovi teate?
    Tean küll.
    On tal endise miilitsa taust?
    Ma tean, et ta on kunagi miilitsas teeninud. Ma arvan, et see mees on praegu küll kõige süütum vend. Nagu Velman.
    Ja ka Boroditš?
    Boroditš ka. Lihtsalt ei maksa kuningaid ja ettureid segamini ajada. Siin on suurte meeste mäng, kus öeldakse, sina teed seda ja valmis. Ma üldse ei pööraks Petrovile tähelepanu.
    Ain Seppik nimetab rahastamisskandaali sattunud ettevõtjat Sergei Petrovi ja Tallinna abilinnapead Deniss Boroditši etturiteks suurte meeste mängus.
    Rahastamisskandaali sattunud ettevõtja Sergei Petrov on endine miilits, kes on suutnud Venemaal luua väga hea suhtevõrgustiku, mida näitab kas või Venemaa raudtee juhi usaldus tema vastu konfidentsiaalsetes rahaasjades.
    Nõukogude ajal miilitsas, mõnedel andmetel täpsemalt SORVVOs töötanud Petrov oli Eesti taasiseseisvumise ning erastamiste ajal sadamas tööl ehk sattus õigel ajal õigesse kohta. Koos Robert Lepiksoni ning Valdek Kauritiga asutati Paljassaare sadamas kaubakäitlusfirma Petromaks Stividori AS.
    Viimastel aastatel ei olnud aga Petrovi suhted kaasaktsionäride Kauriti ning kadunud Robert Lepiksoni poja Erik Lepiksoniga kõige paremad ning selle aasta augusti alguses lahkusid viimased ettevõtte omanikeringist.
    Petrov eitas Eesti Päevalehele antud usutluses enda osalemist Keskerakonna rahastamises. Ta ütles, et on seotud ainult kiriku rajamisega.
    Populaarseks abilinnapeaks saanud Deniss Boroditš on tihedalt seotud Keskerakonna mõjuka liikme Ain Seppiku ning tema poegade Siimu ja Suleviga.
    31aastane Boroditš kogus mullu sügisel Tallinnas kohalikel valimistel 6640 häält - kolmanda tulemuse Edgar Savisaare ja Jüri Ratase järel. Neli aastat varem ei teadnud Boroditšist keegi midagi.
    Tema tähetund saabus 2007. aasta aprillis, kui riigikogu valimiste järel jäid Olga Sõtniku ja Kalev Kallo parlamenti mineku järel kaks abilinnapea kohta tühjaks. Selles, et ühele kohale pandi avalikkusele tundmatu Boroditš, peetakse määravaks Ain Seppiku rolli.
    Boroditš lõpetas 2001. aastal Concordia Rahvusvahelises Ülikoolis õigusteaduskonna. Samas koolis õppisid ka Ain Seppiku pojad Siim ja Sulev. Kui Lauri Laasi oli Kristiine linnaosa vanem, siis töötas Boroditš linnaosa valitsuse õigusnõunikuna.
    Seejärel suundus ta Denis Vassiljevi ja Kristian Kesneri kinnisvarafirmasse Parvati arendusnõunikuks ning edasi Kesneri ning Seppikute kinnisvarafirmasse Hexanor.
    Boroditš on abilinnapeana hästi hakkama saanud. Kommunaalvaldkonna äris liigub suur raha ning põrkuvad erinevad huvid. Nende vahel laveerimine pole lihtne.
    Võib-olla seepärast pandigi õigeusu kiriku rahastamisega tegelemise just Boroditši õlgadele. Paraku jäi ta suurte meeste mängus hammasrataste vahele.
    2008. aasta sügisel avalikustas Äripäev mitme ettevõtte rahaülekanded keskerakondlaste juhitud Jüri Vilmsi sihtkapitalile.
    Reklaamiteenuse ostmise sildi all Kesknädalast või Vesti Dnjast kandsid ettevõtjad sihtkapitali arvele raha. Ühtegi reklaami aga ei ilmunud.
    Nii talitas näiteks Tallinna Farmaatsiatehas. Vastuteenena lasid keskerakondlastest linnavalitsejad lülitada Farmaatsiatehase krundi Tondil alade hulka, kuhu linn lubab kõrghooneid ehitada.
    Jüri Vilmsi SK-le tegi 2007 novembris ja 2008 jaanuaris kokku miljoni krooni eest ülekandeid Urmas Sõõrumaa juhtimisel ka toonane ESS Grupp (nüüd G4S Grupp - toim).
    Poole miljoni krooni eest ostis reklaami Heiti Hääle Kadaka Varahaldus ja Juhan Kolgi ning Urmas Pasti MC Kasiinod. Nendega seotud firmade reklaame sihtkapitali väljaantavad ajalehed mõningal määral ka avaldasid, kuid nad maksid reklaamide eest pea kaks korda rohkem, kui need hinnakirja järgi väärt olid.
    Juriidiliste isikute annetused erakondadele on keelatud, sellise skeemi abil hiiliti keelust mööda.
    Mõni kuu pärast seda, kui Äripäev skeemi avalikustas, esitas prokuratuur Jüri Vilmsi SK-le, seda juhtinud Elmar Sepale, Tallinna Farmaatsiatehasele jt pistise andmise ja võtmisega seotud kahtlustused.
    2009. aasta esimeses kvartalis laekus Keskerakonna toetuseks mitu annetust välismaalastelt. Suurima summa, 660 450 krooni annetas Peter Ziegler. Ziegleri näol on tegemist Tallinna linnapea Edgar Savisaare hea sõbrana tuntud hotelliärimees Alexander Kofkini äripartneriga. Lisaks on annetajate nimekirjas veel kaks tundmatut Slovaki ärimeest - Balis Milan ja Micka Pavel, vastavalt 366 549 ja 364 518 krooniga. Kofkin eitas enda seotust annetustega.
    Vaid mõni aeg pärast annetusi asus Kofkin Tallinna kiirtoiduputkasid rajama. Ühte neist käis avamas ka Savisaar ise. Aasta hiljem väitis Tallinna ehitusjärelevalve direktori kohalt koondatud Rain Seier Eesti Ekspressile, et osa Tallinna kesklinna müügikohtadest püstitati seadusevastaselt ja seadustati tagantjärele. Praeguseks on enamik vorstiputkadest suletud, kuna neid ei saatnud loodetud edu.
    Oktoobris sai avalikuks, et Tallinna linnapea Edgar Savisaar võttis enam kui aasta eest 2,7 miljonit krooni laenu, kuid jättis selle deklareerimata. Esialgu sai ta laenu Ain Seppiku poja Sulev Seppiku juhitavast firmast Bravotex, mille omanik on Briti Neitsisaartele registreeritud firma Primelight Overseas Holding Ltd. Mõni aeg hiljem vormistati laenu andjaks Liechtensteini advokaat Peter Kaiser. Äripäev avaldas eile Savisaarele laenu andnud Bravotexi omanikfirma Primelight Overseas Holding Ltd seosed Venemaa äri- ja poliitringkondades kõrgetel kohtadel olevate Victor Khmarini ja Afanasy Maksimoviga.
    Savisaar soovitas eile küsida laenu andnud offshore-firma kohta infot Ain Seppikult.
    Ain Seppik ütles, et Äripäevas eile ilmunud seosed on meelevaldselt kokku pandud ehk seost offshore-firma ja Venemaa ettevõtjate vahel ei ole olemas.
  • Hetkel kuum
Ain Kivisaar: kolm soovitust uuele linnavõimule
Linnaplaneerimisest on saanud ülereguleerimise, asjatu detailsuse ja metsikult kõrge kulubaasiga valdkond, kirjutab Metro Capitali tegevjuht Ain Kivisaar vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Linnaplaneerimisest on saanud ülereguleerimise, asjatu detailsuse ja metsikult kõrge kulubaasiga valdkond, kirjutab Metro Capitali tegevjuht Ain Kivisaar vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Reedel tehti kõige enam tehinguid Tallinna börsil
Balti börsil tehti reedel kokku 3198 tehingut kogukäibega 1 258 397 eurot. Kuue kuu koondindeks lõpetas päeva 2,58protsendilise plussiga.
Balti börsil tehti reedel kokku 3198 tehingut kogukäibega 1 258 397 eurot. Kuue kuu koondindeks lõpetas päeva 2,58protsendilise plussiga.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: Ford Transit gloria mundi
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Põlva saunatootja asendas jahtunud turud ühe kliendiga USAs: “Tööd on rohkem kui peaks!”
Mitu aastat reipat kasvu näidanud Põlva saunatootja Ecosauna Projecti majandustulemused võtsid eelmisel aastal hoo maha, tänavune aasta on neil see-eest aga juba välja müüdud.
Mitu aastat reipat kasvu näidanud Põlva saunatootja Ecosauna Projecti majandustulemused võtsid eelmisel aastal hoo maha, tänavune aasta on neil see-eest aga juba välja müüdud.
Uus tehnoloogia hirmutab? Madalal rippuvad digiõunad toovad kiire võidu
Madalal rippuvaid õunu tasub noppida äriprotsesse ümber korraldades, selgitab saates “Juhtimisaudit” digimuutuste juht Kaarel Allikmäe. Alati pole efekti saavutamiseks vaja IT-arhitektuuri lisada uusi keerukaid tehnoloogiaid.
Madalal rippuvaid õunu tasub noppida äriprotsesse ümber korraldades, selgitab saates “Juhtimisaudit” digimuutuste juht Kaarel Allikmäe. Alati pole efekti saavutamiseks vaja IT-arhitektuuri lisada uusi keerukaid tehnoloogiaid.
Karmo Tüür: kuriusklikkus saadab ökosurma
Rohepööre on viinud ususõjani, mille ohvriks võivad langeda ettevõtted või koguni majandusharud, kirjutab poliitikavaatleja ja väikeettevõtja Karmo Tüür Äripäeva essees.
Rohepööre on viinud ususõjani, mille ohvriks võivad langeda ettevõtted või koguni majandusharud, kirjutab poliitikavaatleja ja väikeettevõtja Karmo Tüür Äripäeva essees.
Tesla plaan keskenduda odavamatele sõidukitele kergitas aktsia hinda
Tesla avaldas eile plaani, mille kohaselt hakatakse tootma soodsamaid sõidukeid juba selle aasta lõpus. Tootmine hakkaks toimuma olemasolevates tehastes, mis lööb plaani segamini seoses Mehhikosse ja Indiasse kavandatavate uute tehastega. Pärast seda teadet on Tesla aktsia hind hakanud taas tõusma.
Tesla avaldas eile plaani, mille kohaselt hakatakse tootma soodsamaid sõidukeid juba selle aasta lõpus. Tootmine hakkaks toimuma olemasolevates tehastes, mis lööb plaani segamini seoses Mehhikosse ja Indiasse kavandatavate uute tehastega. Pärast seda teadet on Tesla aktsia hind hakanud taas tõusma.
Raport Ukrainast: nädal on olnud pingeline
Möödunud nädal Ukrainas on olnud pingeline, kuna mingil hetkel kasvas Vene vägede rünnakute arv Ukrainas 100 rünnakuni päevas, selgub kaitseväe raportist.
Möödunud nädal Ukrainas on olnud pingeline, kuna mingil hetkel kasvas Vene vägede rünnakute arv Ukrainas 100 rünnakuni päevas, selgub kaitseväe raportist.
Oodatud tõusu eelõhtu: kinnisvaraturg lükkas täiskäigu sisse
Kinnisvaraarendajatele paistab olevat saabunud pärituul: mitu ettevõtet on teatanud uute projektidega alustamisest, sest ehitusturg soosib varakult startijat ning turg on tasapisi välja rabelemas kõrgest euriborist.
Kinnisvaraarendajatele paistab olevat saabunud pärituul: mitu ettevõtet on teatanud uute projektidega alustamisest, sest ehitusturg soosib varakult startijat ning turg on tasapisi välja rabelemas kõrgest euriborist.