Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Savisaar Saksa meediale: euro ohver on liiga suur

  Eestlased peavad euro eest liiga suuri ohvreid tooma, ütles Tallinna linnapea Edgar Savisaar Saksa väljaandele Zeit Online. Savisaare sõnul kasutab Eesti valitsus eurole üleminekut drastiliste sotsiaalreformide läbisurumiseks.

  "Euro nimel ette võetud käibemaksutõus, tarbimismaksude tõus ja eelarvekärped on Eesti üldist majanduslikku seisu ja eriti inimeste toimetulekut tunduvalt raskendanud," kritiseeris Savisaar peaminister Andrus Ansipi valitsust.
  "Olen seisukohal, et ohvrid, mida ilma küsimata Eesti rahvalt eurole üleminekuks nõutud on, on olnud liiga suured ja Eesti läheb eurole üle liigselt kiirustades," ütles Savisaar. Ta tõi näiteks Poola, mis oli kriisist vähem puudutatud ja mis eurole üleminekuga ei kiirusta.
  "Valitsus kasutab eurot küüniliselt selleks, et rakendada ülimalt mitte-euroopalikku sotsiaal- ja majanduspoliitikat. Selle tulemusel muutub väike osa rikastest veelgi rikkamaks ja keskklass ning vähese sissetulekuga elanikud vaesuvad kiirema tempoga kui seni. Valitsuse jaoks on euro viigileht, mille varju peita Euroopast järjest valjemalt kõlavat põhimõttelist ja pidevat kriitikat," rääkis linnapea.
  Savisaare sõnul on Eestis palju abivajajaid, kelle ees valitsus on "sulgenud südame, silmad ja kõrvad". Ta rääkis Saksa meediale, kuidas Tallinna linn on jaganud toiduabi neile, kes seda kõige rohkem on vajanud.
  Küsimusele, kas Eestil on piisavalt ettevõtlikkust, et mitte muutuda Euroopa Hiinaks, vastas Savisaar, et Hiina on Eesti positsiooni odava tootmispaigana juba vallutanud, tuues näiteks Kreenholmi tekstiilitööstuse sulgemise. Positiivsena tõi Savisaar välja Eesti võimalused e-teenuste turul.
  Samas näeks Savisaar meelsamini, et ka Eestis Hiina eeskujul riik rohkem majanduse suunamisega tegeleks. Keskerakonna juhi arvates puudub Eesti majandusel tõusuks vajalik alus, kuna suurem osa majandusest on välisomanike käes ning kasumid voolavad riigist välja.
  Autor: Katri Soe-Surén
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Investeerimisplatvormi juht: rikkusest pole kasu, kui meil planeeti enam pole
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
Soomlastelt Mandatumi ostnud Invalda siseneb Eesti turule
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.