29. detsember 2010 kell 9:27

Iiri leht: euro jõuab endisesse Nõukogude Liitu

Ajaleht Irish Times märgib, et esmakordselt tuleb euro kasutusele endises Nõukogude liiduvabariigis.

Eesti rahvas loodab, et euro aitab kiirendada majanduslangusest väljatulekut. 52 protsenti eestlastest toetavad eurot ja äriliidrid kinnitavad, et euro teeb elu lihtsamaks ettevõtetel, kuna 80 protsenti kaubavahetusest toimub EL piires, tutvustab Iiri ajaleht eestlaste europüüdlusi.

Madalapalgalised eestlased seevastu kardavad, et nende sissetulekud vähenevad ja hinnad tõusevad, kui ülemused ümardavad palgad allapoole ja poehinnad ülespoole. Ning on ka hääli, kes kurdavad, et Eesti annab ära suure tüki oma vaid 20 aastat vanast iseseisvusest.

Eesti liidrid kinnitavad, et ei kahtle euro stabiilsuses, jätkab Irish Times Eesti tutvustamist ning tsiteerib president Toomas Hendrik Ilvest, kes on öelnud, et "Fakt, et Eesti liitub ühisrahaga raskel ajal on puhas kokkusattumus. Eesti kehastab monetaarseid väärtusi, mille eest euro peab hea seisma."

Autor: Katri Soe-Surén

Hetkel kuum