Apple valmis turge pimestama

Fredy-Edwin Esse, California 14. jaanuar 2011, 14:00

Teisipäeval majandusaasta esimese kvartali tulemused avalikustav Apple peaks kõigi prognooside kohaselt näitama jõudsaid kasvunumbreid.

Wall Streeti prognooside kohaselt oodatakse firmalt 5,38 dollarit kasumit aktsia kohta, mida on märksa rohkem aastataguselt 3,67 dollarilt, kirjutab FactSet Research. Muljetavalda hüppe peaks tegema Apple'i käive, millele prognoositakse 55% tõusu, 24,3 miljardi dollarini.

Müügikasvu ennustatakse seejuures peaaegu kogu Apple'i tootevalikule, välja arvatud iPod, mille müük peaks prognooside kohaselt langema. Üllatava faktina nähakse tõusu firma Mac arvutite müügis, seda vaatamata sülearvutite turgu varastavale tahvelarvutite levikule. Ilmselt aitas tugevalt kaasa uue üliõhukese MacBook Airi turule toomine.

"Me usume, et Apple'i esimest kvartalit aitasid tugev toodetevalik, mis sisaldab ühtesid kõige populaarsemaid pühade kingitusi (iPad, iPhone) ning lisaks tugev nõudlus MacBook Airi järele," kirjutas UBSi analüütik Maynard Um eile.

Seejuures peaks kõige tugevam relv Apple'i arsenalis olema iPhone. Analüütikud prognoosivad keskmiselt 15,8 miljoni telefoni müüki - jahmatavad 82% rohkem võrreldes eelmise aasta sama kvartaliga.

Apple teeb enda tulemused avalikuks teisipäeva õhtul pärast börsi sulgemiskella.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. January 2011, 16:25
Otsi:

Ava täpsem otsing