Anne Oja • 29. jaanuar 2011 kell 11:41

"Tüli kiskumine Venemaaga kahjustab rahvuslikke huvisid"

Suurärimees ja kunagine Eesti peaminister Tiit Vähi ütles Meelis Kubitsa arvamusartiklit kommenteerides, et tülikiskumine Venemaaga ja Eesti muutumine tupikriigiks kahjustab rahvuslikke huvisid.

Järgneb Tiit Vähi kommentaar.

Meelis Kubitsa artikkel oli väga hea ja seal olid õiged seisukohad. Eesti rahvuslikud huvid on keele ja kultuuri säilitamine. Eesti riik peab olema koht, kus on hea elada. Praegu inimesed lähevad ära, sest siin on töötus ja kiratsemine. Järelikult on see riik kehv riik.

Mina olen peaministrina käinud Singapuris, Hollandis ja Dubais. Need on kõik väga väikesed riigid, kus pole maavarasid, kuid erinevalt Eestist on seal meeletu areng ja elustandardi tõus, sest nad kasutavad kõik ära oma geograafilist asukohta ja eeliseid.

Eestil on täpselt samasugused võimalused. Nende riikide peaministrid on minult küsinud, et miks Eesti oma geograafilist asukohta ja eeliseid ära ei kasuta. Praegune tülikiskumine Venemaaga ja muutumine tupikriigiks kahjustab kahtlemata Eesti rahvuslikke huvisid.

 

Hetkel kuum