Silvia Kruusmaa • 8. märts 2011 kell 8:51

EAS viib kokku 31 ettevõtet ja üle 200 ekspordijuhiks pürgija

EASi rahvusvaheline ekspordijuhtide värbamis- ja koolitusprogramm Ekspordirevolutsioon viib homme läbi töömessi, kus osaleb 31 eksportivat ettevõtet ja üle 200 ekspordijuhiks pürgija.

Sellisel viisil, ilma varasema eelvalikuta, antakse kõigile programmi kandideerinud ja nõuetele vastanud tööotsijatele võimalus ise ennast ettevõtetele tutvustada, teatas EAS.

Kõigil kandidaatidel on võimalus ennast tunni aja jooksul kordamööda kõigile huvipakkuvatele ettevõtetele tutvustada. Selle tulemusel valivad ettevõtted välja kümme inimest, kes neile enim sümpatiseerisid ja lepivad nendega samaks päevaks kokku juba pikemad intervjuud.

„Selline üheks tunniks ettevõtete ja tööotsijate kokkuviimise moodus on meie teada esimene analoog Eestis,“ kommenteeris EASi juhatuse liige Maria Alajõe. Tema sõnul tingis sellise formaadivaliku soov lasta programmi kandideerinud ettevõtetel endil näha kõiki kvalifitseerunud tööotsijaid, mitte teha eelvalikuid nende eest. „Meie eesmärk on saada töömessi tulemusena kokku 25 ettevõtet, kellest igaüks on endale sobiva ekspordijuhi kandidaadi leidnud.“

Ekspordirevolutsiooni programmi vedava Marketingi Instituudi juhi Anu-Mall Naaritsa sõnul resideerib 15% ekspordijuhiks pürgijatest väljaspool Eestit ja osa sõidab Eestisse spetsiaalselt vaid töömessiks. „Tulijaid on Saksamaalt, Iirimaalt, ehk mujaltki,“ kommenteeris Naarits.

Kolmenädalase värbamistsükli jooksul soovis Ekspordirevolutsiooni programmiga liituda 61 ettevõtet ja 511 potentsiaalset ekspordijuhti.  Neist kvalifitseerus üle 200 tööotsija; 9 ettevõtet soovib aga ekspordijuhiks ümber õpetada oma senise töötaja, mistõttu nad töömessil ei osale.

Aastane koolitustsükkel algab aprilli lõpus.

Ekspordirevolutsioon on aastane arenguprogramm, mille käigus otsitakse paralleelselt 25 ekspordipotentsiaaliga Eesti ettevõtet ja 25 kõrgharitud ja vähemalt kahte võõrkeelt valdavat välismaal elamise kogemusega noort tööotsijat, kes oleksid huvitatud nendes ettevõtetes ekspordijuhina töötamisest. Väljavalitud saavad aasta vältel osaleda tugevatasemelistes rahvusvahelistes müügi- ja ekspordisuunitlusega koolitustes. Kõik aastase programmi lõpetajad saavad  tunnustatud rahvusvahelise kaubanduse juhtimise diplomi.

Hetkel kuum