Bigbank hakkab Leedus ettevõtluslaene pakkuma

Birjo Must 22. märts 2011, 12:30

Mullu sügisel Eestis lisaks tarbimislaenudele ettevõtluslaene väljastama hakanud Bigbank alustab ettevõtetele suunatud laenutoodete pakkumist ka oma Leedu filiaalis.

Leedus alustab pank kahte tüüpi ettevõtluslaenude, käibekapitali laenu ja laenulimiidi väljastamist, kirjutab majandusuudiskiri news2biz Lithuania.

“Kui majandus kasvas kiiresti oli väikeste ja keskmiste ettevõtete (VKE) jaoks lihtne saada ülemaailmsetelt pankadelt laene, kuid nüüd on need pangad keskendunud kahjumi ohjeldamisele ja suurtele klientidele, kes vajavad laenu kohta vähem ressursse. See on avanud võimaluse meie jaoks,” kommenteeris Bigbanki juhatuse liige Targo Raus. “Me jääme endiselt tarbimislaenudele fokusseeritud pangaks, kuid kommertslaenud tunduvad meile atraktiivse nišina hoolimata sellest, et oleme neid pakkunud üpris lühikest aega.”

Bigbank alustas kommertslaenude väljastamist Eestis 2010. aasta keskpaigas. Aastased VKE-de laenude intressimäärad algavas kaheksast protsendist. Panga sõnul peab VKE ootama vaid kaks päeva, et kuulda laenutaotluse kohta panga otsust.

Bigbanki puhaskasum Leedus, panga kõige väiksemal Balti turul (12% koguturust), kahanes eelmisel aastal pea kahe kolmandiku võrra ning jäi alla 0,6 miljoni euro. Grupp, mis tegutseb kolmes Balti riigis ja Soomes, teatas 30%-st puhaskasumi langusest viiele miljonile eurole. Laenuportfell kasvas 5% võrra 138 miljonile eurole samal ajal kui allahindlused kasvasid 25% 33 miljonile eurole.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    22. March 2011, 14:11
    Otsi:

    Ava täpsem otsing