GE kinnitas 3,2 miljardi suuruse ostutehingu

Rait Rebane 29. märts 2011, 21:57

Electric teatas täna, et jõudis täna kokkuleppele prantsuse ettevõttega Converteam, kes toodab automatiseerimissüsteeme, mida kasutatakse nafta- ja gaasisektoriss. 3,2 miljardi dollari suuruse tehinguga kindlustab GE enda turuosa energia infrastruktuuri tööstuses.

Ühendriikide üks suuremaid konglomeraate General Electric teatas täna, et Converteami, kes teeb ka koosteosi ka tuulegeneraatoritele, ülevõtmine suurendab nende energiatööstusele spetsialiseerunud üksuse tootmisvõimalusi ja pikemas perspektiivis ka käivet.

Eelmisel aastal kulutas General Electric ülevõtmistele ligi 14 miljardit dollarit, sellest 11 miljardi eest oli seotud energiatööstusega. Kuid ettevõtte tegevjuht Jeff Immelt kinnitas, et pärast Converteami tehingu toimimist edasised investeeringud energiatööstuse üksusesse mõneks ajaks peatatakse.

Eelmise aasta andmete põhjal moodustas General Electricu energiatööstuse divisjon, mis oli kõige kasumlikum, ettevõtte 150 miljardi dollari suurusest aastakäibest enam kui 25 protsenti.

General Electricu aktsia on teisipäeva keskpäevaks kerkinud 0,2 protsenti 19,79 dollarini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. March 2011, 21:58
Otsi:

Ava täpsem otsing