Probleemne lennuk viis Southwesti aktsia langusesse

Rait Rebane 04. aprill 2011, 22:52

Ühendriikide lennufirma Soutwesti aktsia alustas nädalat tugeva langusega. Reedel ettevõtte lennuki juhtunud insident andis löögi firma aktsiale ning suure tõenäosusega mõjutab see ka kompanii edasisi tulemusi.

Eelmise nädala lõpul Phoenixist õhku tõusnud Soutwest Airlinesi Boeing 737-300 reisijasalongi lakke tekkinud augu tõttu pidid piloodid tegema hädamaandumise. Lennukompanii võttis uudist tõsiselt ning jättis ära enam kui 600 lendu ning võttis ajutiselt kasutuselt 79 sarnast lennukit.

Sarnaseid pragusid on siiani leitud ka kolmel teisel lennukil.

„Southwest lennukite kõrge iga ning lühikesed lennudistantsid tähendavad ka rohkem tõuse ja maandumisi, mis tähendab, et selliseid probleeme võib esineda,” teatas Bloombergile Solei Securitiesi analüütik James M. Higgins, kes säilitas ettevõtte aktsiale ostusoovituse.

Vahetult enne esmaspäevase kauplemissessiooni lõppu on lennukompanii aktsiahind kukkunud 1,89 protsenti 12,43 dollarini. Päevane kauplemisaktiivsus on kerkinud 30 päeva keskmisel 8,79 miljonilt 11,41 miljoni aktsini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. April 2011, 22:52
Otsi:

Ava täpsem otsing