Harri Hanschmidt: majandustulemused vastasid meie ootustele

Birjo Must 11. aprill 2011, 18:46

Ettevõtte majandustulemused vastasid ootustele, sest suutsime hoolimata kulude märgatavast kasvust tegevuse kasumlikkust tõsta, kommenteeris AS Tallink Grupp investorsuhete juht Harri Hanschmidt.

„Kontserni teise kvartali tulemused vastasid juhtkonna ootustele, sest 2010/2011 majandusaasta esimese kuue kuu tegevus on olnud hea ning ettevõte liigub tulemuste paranemise suunal,“ kommenteeris Hanschmidt.

Teises kvartalis suudeti Hanschmidti sõnul hoolimata mõningate kulude, peamiselt kütusekulude, märgatavast kasvust tõsta tegevuse kasumlikkust. „Samuti oli oluline stabiilne, positiivne areng kõikidel põhiliinidel ning üldine käibe, EBIDTA ja reisijate arvu kasv võrreldes eelnevate aastatega,“ sõnas ta.

Tulemustele avaldasid Hanschmidti kinnitusel negatiivset mõju rasked ilmastikutingimused ning kütusehinna tõus.
 
Millal võiks Tallinkist saada dividendi maksev aktsia? “Ettevõtte juhtkonna nägemusel võiks kontserni netovõla suhe EBITDA-sse olla viiekordne või alla selle ning omakapitali suhe varadesse ligikaudu 40 protsenti,“ sõnas Hanschmidt, kelle sõnul on eesmärk antud indikaatorite näol olemas ning iga kvartaliga on sellele lähemale jõutud.

Konkreetset ajahetke ei ole siiski määratletud, lisas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. April 2011, 18:47
Otsi:

Ava täpsem otsing