"Põlissoomlased hoiavad põhjamaist kultuuri"

Alyona Stadnik 18. aprill 2011, 09:13

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsioon liikme Hannes Rummi sõnul olid Soome valimised seekord haruldased, kus oma tulemusega võivad rahul olla kõik kolm esimest parteid.  

„Koonderakond saab võimaluse moodustada valitsus, samuti saavad nad peaministri koha. Sotsiaaldemokraadid tulid teiseks, kes ületasid ootusi ja suurvõitjad Põlissoomlased, kes võitsid täpselt nii palju hääli, kui paljud teised erakonnad kaotasid võrreldes eelmiste valimistega,“ kommenteeris Rumm Soome valimisi.

Rummi sõnul uus valitsus Eesti ja Soome suhteid ei mõjuta. „Tegemist on väga  hea poliitilise erakonnaga, nad ei ole lasknud ennast paigutada üle Euroopa tuntud äärmusparteide sekka. Nad on hoidnud head põhjamaist poliitilist kultuuri,“ kommenteeris Rumm.

Soomes eile toimunud parlamendivalimiste suurvõitja oli parempopulistlik Põlissoomlaste partei, mis suurendas oma toetajaskonda 2007. aasta valimistega võrreldes enam kui neli korda. Äripäeva küsib täna, kuidas kommenteeritakse Põlissoomlaste võitu ning uue valitsuse mõju Eesti ja Soome suhetele.

 

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    20. April 2011, 11:03
    Otsi:

    Ava täpsem otsing