Aktsionärid riigiga sõdida ei taha

Kadrin Karner 02. mai 2011, 17:18

Börsifirma Tallinna Vesi väikeaktsionärid suhtuvad ettevõtte juhi abipalvesse skeptiliselt, kuna ei taha riigiga sõdida.

ASi Tallinna Vesi juhatuse esimees Ian Plenderleith pöördus täna firma aktsionäride poole kutsega paluda üheskoos Euroopa Liidu Komisjonilt abi seoses Eesti ametivõimude tegevusega. "Kahjuks esineb uue regulatsiooni rakendamisel olulisi puudusi tariifide arvutamises, kui võrrelda konkurentsiameti metoodikat Maailmapanga juhtnööridega erastatud ettevõtetele."

Väikeaktsionär Gert Sepp ütles, et oma raha ta kindlasti ei tahaks kaotada, nagu viitas pöördumises tekkivale võimalusele Plenderleith. „Mina olen seal suhteliselt väike aktsionär, aga kindlasti on seal teisi. Kui tundub, et muud moodi ei ole võimalik ja sealt on võimalik saada selline otsus, mis kaitseb väikeaktsionäride huve, siis loomulikult ei ole välistatud, et panen õla alla,“ rääkis Sepp.

Samas tunnistas väikeaktsionär, et üksi ja esimesena ta kaebust kindlasti esitama ei tõtta. „Ma peaks end asjaga kurssi viima, lihtsalt niisama allkirja ka ei annaks. Kui see on õiglane siis ma kindlasti teen seda,“ vastas Sepp küsimusele, et kui keegi teeks kaebuse, kas ta paneks oma allkirja sellele alla. Sepp nentis, et tema kui väikeaktsionäri peamine huvi on Tallinna Vee aktsia võimalikult kõrge hind ja võimalus dividende saada.

Olete varem sellist asja kuulnud, et börsiettevõtte juht kutsub aktsionäre appi? „Ma arvan, et see on mõjutamine. Ei ole varem kuulnud sellist asja. Tavaliselt väikeaktsionäridega ei arvestata,“ vastas Sepp ja lisas, et kuna firma on väikeaktsionäridele heldelt dividende jaganud, siis miks ei võiks nad ka nüüd väikeaktsionäre appi paluda.

Teine väikeaktsionär Toomas Joost, kes samuti pole kunagi kuulnud taolise börsifirma juhi abipalvega kokku puutunud, ütles, et tema küll ei tea, kuidas ta saaks Tallinna Vett aidata. „Ma arvan, et las teeb seda keegi teine.“

Te olete ise ettevõtja. Milline peaks teie firmas olema olukord, et teeksite sellise abipalve? „No siis peaks ikka päris suur jama olema,“ vastas Joost.

Kolmas väikeaktsionär Ado Sepa tunnistas, et ei tahaks sellist aktsiooni ette võtta, lisades, aga samas pole ta ka probleemi ka juriidiliselt ja lähemalt uurinud. Põhjusena miks ta kaebust ei esita, nimetas Sepp vastumeelsuse oma riigi peale kaevata. „Võib olla kaudselt tundub, et peaks oma riigi peale kaebama hakkama ja see ei meeldi.“

Sepa sõnul peaks ettevõttel ikka väga halvasti minema, et ta ise ettevõtjana niimoodi abi paluma hakkaks. „Praegu tundub, et Tallina Veel läheb päris hästi,“ lisas ta. 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. May 2011, 08:54
Otsi:

Ava täpsem otsing