• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Randpere: deklaratsioonon hambutu

  Praegune majanduslike huvide deklaratsioon on hambutu, seega on seaduse muutmine hädavajalik, rääkis riigikogu liige ja VARA Kapitali Investeeringud OÜ omanik Valdo Randpere.

  „Eks majanduslike huvide deklaratsioon on mõnes mõttes oma aja ära elanud. Kõige hullem on aga see, et see on tänases vormis suhteliselt kasutuskõlbmatu,“ rääkis Randpere.
  Randpere selgitas, et ta on olnud Tallinna volikogu liige, Eesti Panga nõukogus ja nüüd ka riigikogu liige ning põhimõtteliselt peab deklaratsiooni kolmes kohas täitma. „Kõik arusaamised ja nõudmised on erinevad, samal ajal ametnikud tõlgendavad seda suhteliselt vabalt ja lõdvalt,“ sõnas ta.
  Käsitsi täidetav deklaratsioon pole Randpere sõnul ristkäsitletav ega mingisuguste andmebaasidega kontrollitav. “Kuigi ma ei tea justiitsministeeriumi poolt välja saadetud eelnõu detaile, siis eeldan, et põhjus ongi selles, et praegune ei täida oma eesmärki ja korruptsioonilisi seoseid hinnata on praktiliselt võimatu,“ rääkis Randpere. „Selle paberdeklaratsiooniga pole midagi peale hakata. See rahuldab kindlasti mõne inimese uudishimu, kuid korruptsiooni ärahoidmise mõistes pole see mingi teave.“
  Kuna praegu ei suhtuta deklaratsiooni tõsiselt ja see on suhteliselt hambutu, siis on seaduse muutmine on hädavajalik, lisas ta.
  Justiitsministeerium saatis täna uuesti kooskõlastusringile korruptsioonivastase seaduse eelnõu, mis suurendab ministeeriumi kinnituselavaliku sektori läbipaistvust ning tõhustab huvide deklareerimise süsteemi. Uuenduslikult peab ametiisik edaspidi deklareerima vara, mis on tema kasutuses üle nelja kuu aastas, samuti muutub avalikuks deklaratsioonide register.
  Äripäev küsis ettevõtjatelt, mida nad seaduse eelnõust arvavad.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
USA aktsiate pika mõõnaperioodi lõpetas rallinädal
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sunly juht ametnikele: otsustage ja kaitske otsuseid ka kohtus, aga lõpetage venitamine
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Venemaa autovedajad virelevad siseturul
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.