17. mai 2011 kell 7:07

EKP uueks presidendiks saab Mario Draghi

Eurogrupi rahandusministrid nimetasid Euroopa Keskpanga presidendi nominendiks Itaalia keskpanga juhi Mario Draghi, vahendab Handelsblatt.

Pärast seda, kui Saksamaa kantsler Angela Merkel läinud nädalal Itaalia kandidaadile oma poolehoidu avaldas, võib Draghi arvestada ka teiste eurogrupi ministrite nõusolekuga.

Draghi peaks Euroopa Keskpanga juhina tööle asuma alates sügisest. Draghi kandidatuuri peab heaks kiitma ka Euroopa Parlament, seejärel kinnitavad EL riigi- ja valitsusjuhid  24. juunil toimuval tippkohtumisel lõplikult ametisse.Luksemburgi peaminister ja eurogrupi juht Jean-Claude Juncker ütles, et Draghi valikus ei ole enam mingit kahtlust: „Temast saab järgmine EKP juht,“ ütles Juncker.

Draghi on tuntud rahapoliitilise „pistrikuna“, kes pooldab ranget inflatsiooni piiramist. Draghist saab EKP järjekorras kolmas president peale hollandlast Wim Duisenbergi ja prantslast Trichet’d. EKP on ameerika Föderaalreservi järel maailma tähtsaim keskpank, olles vastutav 17 riigi ja ligi 330 miljoni elaniku kasutuses oleva raha eest.

Autor: Katri Soe-Surén

Hetkel kuum