Kehra paberivabrik investeeris uude seadmesse

Kadrin Karner 23. mai 2011, 14:10

Kehras asuv Horizon Tselluloosi ja Paberi AS soetas globaalselt tööstustehnoloogia valmistajalt Metsolt uue tselluloosikeeduseadme, mis on osa ettevõtte 120 miljoni eurosest investeerimisprogrammist.

„Uus tehnoloogia suurendab Horizoni tselluloositoomise võimsust enam kui poole võrra – 210 tonnilt päevas 350 tonnile – vähendab energiakulu 25 protsenti ning veekulu 1,3 miljoni kuupmeetri võrra aastas," rääkis Horizon Tselluloosi ja Paberi ASi juhatuse esimees Ashwani Sharma aasta lõpus tööle hakkava keeduseadme kasust.

Sharma lisas, et vabriku CO2 heitmed vähenevad tänu investeeringule 35 protsenti – mahus, mis võrdub aastas 25 000 kilomeetrit läbiva 5000 auto heitmekogusega. Juhatuse esimehe sõnul hoiab ettevõte tänu uuele seadmele energia pealt kokku aastas 2,5 miljonit eurot.

Metso tarnitav sisseseade on vaid osa Horizoni käimasolevast investeeringute programmist. “Plaanime kahe aastaga tõsta Horizoni paberitoomise aastavõimsuse praeguselt 70 000 tonnilt 115 000 tonnile, asendades praegused kolm paberimasinat ühe, tippkvaliteedis, kulu- ning energiaefektiivse seadmega,” rääkis Sharma lähiaastatel elluviidavast investeeringute programmist.

Horizon on Eesti ainus pakkematerjaliks mõeldud jõupaberi tootja ning ettevõte ekspordib toodangut 50 riiki. Singapuri päritolu globaalse kontserni Tolaram Group täisomanduses olev Horizon on oluliselt määral kaasajastanud tehase sisseseadet; viimasel kümnel aastal on investeeritud ligikaudu 70 miljonit eurot.

Ettevõtte 2010. aasta käive oli 52 miljoni eurot ning puhaskasum 8,6 miljonit eurot, puhaskasumi marginaaliga 16,5 protsenti. Ettevõtte müügitulemus jätkas paranemist jooksva aasta esimeses kvartalis, kus Horizon saavutas puhaskasumi marginaaliks 25 protsenti.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    23. May 2011, 14:10
    Otsi:

    Ava täpsem otsing