Alyona Stadnik • 26. mai 2011 kell 6:35

Vähi: Eestil on kohustus Portugali aidata

Silmet Grupi juhatuse esimees Tiit Vähi märkis, et kui Eesti on liitunud või on liitumas mingisuguse Euroopa Liidu abipaketiga, siis on ta võtnud endale kohustuse Euroopa Liidu programmides ja põhisuundades kaasa lüüa.

„Arutleda võib kõige üle, kuid Eesti saab Euroopa Liidust oluliselt rohkem raha mitmesuguste tugiprogrammide kaudu, kui Eestil tuleb anda täna Portugali programmi toetuseks. Seega ei ole Eestist teist võimalust, kui osaleda selles Portugali abistamisprogrammis,“ kommenteeris Vähi.

„Minu isiklik arvamus on, kui Eesti saab palju mitmesuguseid toetusi Euroopa Liidus ning kui Euroopa Liit on otsustanud Portugali toetada, siis Eesti peab võtma Portugali toetamises osa,“ märkis Vähi.

Vähi lisas, et tema on enda sõnul saanud piisavalt informatsiooni paketi sisu ja eemärkide kohta.

Tänane Äripäev kirjutab sellest, et Soome parlament kiitis eile heaks Portugali abipaketi, millele eelnes terav arutelu sealses parlamendis. Eestis sarnast arutelu, kus liigselt laenu najal elanud riikide abistamise üle tuliselt vaieldaks, näha pole. Äripäev küsib, kas Eestis oleks vaja diskussiooni, et kasvõi avalikult selgitada seda, millised katsumused meid ees ootavad ja millised kohustused abiga omale võtame ning kas on antud piisavalt informatsiooni selle kohta, millal ja mis paketiga Eesti liitub ning kui palju tuleb sinna raha anda.

Hetkel kuum